ORDU (AA) - Ünye Yunus Emre Türbesi'nin yol çalışmasının tamamlanmasının ardından tanıtım tabelalarının asılacağı bildirildi.

Ünye Şeyh Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çevre düzenlemesi ve sempozyumların yanı sıra tabela çalışmalarıyla türbenin tanıtımının yapıldığını söyledi.

Geçen yıl Ordu, Ünye ve Fatsa'da, "Yunus Emre Sempozyumu" düzenlendiğini anımsatan Argan, şunları kaydetti:

"Her yıl mayıs ayında bu sempozyumlar düzenlenmeye devam edecek. Ordu büyükşehir belediyemiz, Ünye Çınarsuyu Kampına 'Yunus Emre Kuruluş Kampı' adını verdi. Ordu tarafından Ünye’ye gelirken kullanılan güzergaha 'Yunus Emre Şehrine Hoş Geldiniz, Yunus Emre Şehrine Uğradınız mı?’ yazan tabela asıldı. Belediyemiz, Yunus Emre Türbesi'ne çıkan yolun asfaltlama işlemi tamamlandıktan sonra da yola Yunus Emre ile ilgili hayatının ve şiirlerinin yazılı olduğu tabelalar asacak."

Argan, "Yunus Emre Aşkın Yolculuğu" dizisinin bir bölümünün de Ünye’de çekilerek ilçenin tanıtımına katkısı olacağını belirterek, "Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile görüşerek TRT’de yayınlanan 'Yunus Emre Aşkın Yolculuğu' dizisinin bir bölümünü Ünye'de çekilsin istedik. Sayın Bakanımız da talimatı verdi ve bizi aradılar, çekimin yapılacağı haberi geldi. Biz de bu çekimin yapılmasını bekliyoruz." diye konuştu.