Türkiye Sineması’na 41 yıldır emek veren usta sanatçı Halil Ergün, 7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde Onur Ödülü’ne değer görüldü.
Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Fırat Kalkınma Ajansı ve İnönü Üniversitesi’nin destekleri ile yedincisi düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali, Türk Sineması’na büyük hizmetlerde bulunmuş isimlere ’Onur Ödülü’ vermeye devam ediyor. Bu yıl 04-10 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali’nde verilecek olan Onur Ödülü’ne değer görülen isimlerden biri de usta sanatçı Halil Ergün oldu.
Sinema Yazarı Alican Sekmeç’in ’Yüzü Sinema’ diye tanımladığı Halil Ergün, 1975 yılında İzin adlı filmle tiyatro sahnelerinden beyaz perdeye geçti ve Böcek, Film Bitti, Mum Kokulu Kadınlar gibi rol aldığı pek çok filmle ödüle değer görüldü. 41 yıldır kamera önünde olan ve bugün halen üretmeye devam eden usta sanatçıya Onur Ödülü, 4 Kasım Cuma günü Festival Açılış Töreni’nde takdim edilecek.
(İHA)