ORDU (AA) - Ordu'da düzenlenen sünnet şöleninde çocuklar, valilik makam aracının da katıldığı konvoyla şehir turu attı.

Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Altınordu ilçesinde düzenlenen "Sünnet Şöleni" kapsamında 215 çocuk, bir süre önce sünnet ettirildi.

Sünnet olan çocuklar, aileleri ile Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek program öncesi araçlarla şehir turu attı.

Durugöl Spor Salonu önünde başlayan ve Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun makam aracını da tahsis ettiği şehir turu kapsamında, bazı çocuklar makam aracına binmenin sevincini yaşadı.

Şehir turunun ardından düzenlenen program, Yalı Camisi imam hatibi Murat Sivrikaya'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim ve İl Müftüsü Mürsel Öztürk’ün ettiği sünnet duası ile başladı.

Vali Balkanlıoğlu, burada yaptığı konuşmada, 2013 yılında 113, 2014'te 289, 2015'te 743, 2016'da 109, 2017 yılında 215 olmak üzere toplam bin 469 çocuğun Ordu Valiliğince sünnet ettirildiğini söyledi.

Geleneksel sünnet şöleninin, il genelindeki ihtiyaç sahibi yerli ve yabancı ailelerin Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği kararı gereğince 60 ayını doldurmuş çocukları için planlandığını belirten Balkanlıoğlu, "Sizleri hem bir arada kaynaştırmış hem de mutluluğunuza ortak olmuş oluyoruz. Değerli iş adamlarımız da buna destek oluyor, çok teşekkür ediyorum. Önemli olan sizlerin sevinci, mutluluğu." dedi.

Balkanlıoğlu, program öncesi bazı çocukların, makam aracının kendilerine tahsis edilmesi yönünde istekleri olduğunu aktararak, "Ben de kendilerinin bu istediğini geri çevirmedim. Çocuklar bizim geleceğimiz. Yarınlarımız onlara emanet. Onların mutlu olması bizi de mutlu ediyor." ifadesini kullandı.

Program, sünnet şöleni ve İyilik Hareketi Projesi'ne katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür belgesi takdimiyle devam etti. Sünnet olan çocuklara da çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Sünnet olan çocuklar, Düz Mahalle 19 Eylül Ortaokulu bahçesinde kurulan Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı oyun parkında eğlendi.

Şölene, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Levent Özsoy, Vakıf Mütevelli Heyeti, iş adamları, bazı daire müdürleri de katıldı.