Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Yanni, EXPO 2016 Antalya kapsamında konser verdi.
EXPO 2016 Antalya’da Yunanistanlı piyanist ve besteci Yanni konser verdi. Ünlü piyanist, EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi’ndeki konseri öncesinde EXPO Tepesi’ne Bursa’dan transplantasyon yöntemiyle alana getirilen 173 yıllık zeytin (Olea europaea) ağacına su verdi. Ağacın etrafını gezerek sulayan Yanni, Yunanistan’ın güneyinde yer alan Kalamata’da doğduğunu ve orada yüzbinlerce zeytin ağacı olduğunu söyledi. Yanni, “Bu nedenle zeytin ağacı hakkında çok şey biliyorum. Bu ağaç, altın kadar değerli. Antik çağlardan bu yana bu ağaç insanların her şeyi, çok kullanışlı ve önemli. Zeytin ağacı her şey demektir. 200-300 yıl, hatta daha uzun yaşarlar. Dünyanın birçok yerinde ağaç diktim, hatta barış tohumları ektim. Çok onur duydum” dedi.
Yanni, kendisine bu ağacın hediye edilmesinden duyduğu mutluluğu ise Türkçe “Teşekkürler” diyerek dile getirdi.

SOSYAL MEDYA HESABINDA PAYLAŞTI
Yanni, kendi sosyal medya hesapları için yaptığı çekimde ise şunları söyledi:
“Elimde su tutuyorum. Bu ağaç, bana EXPO 2016’da Türk insanları tarafından adandı. Bu ağaç 173 yıllık bir zeytin ağacı. Gövdesi çok geniş. Çok sembolik ama ağacı suluyorum şimdi. Bu benim için çok büyük bir onur. Burada olduğum için çok mutluyum. Çok güzel bir gün benim için.”
Yanni, ağaç dikiminin ardından konser öncesinde çocuklarla buluştu. Yaşları 3 ile 9 arasında değişen çocuklarla piyano çalan ve onlarla sohbet eden ünlü piyanist, birlik mesajları verdi.
İlham veren müzikleri ve besteleriyle "new age" müziğin öncülerinden Grammy ödüllü Yanni, Kongre Merkezi’nde verdiği konserde müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Şarkılarında dünyanın her kültüründen ezgiler barındıran Yanni, romantik aşkları anlatan müziğinin yanı sıra özel performansları ile de beğeni topladı. Konserde Yanni’ye kalabalık bir orkestra da eşlik etti. Yanni, eski bestelerinin yanı sıra bu yılın başında piyasaya çıkan “Sensuous Chiil” isimli albümünde yer alan bestelerini de çaldı. Dünya çapında milyonlarca hayranı olan ve uluslararası bir fenomen haline gelen Yanni, EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği konserde de muhteşem performansıyla müzikseverleri büyüledi.
(İHA)