TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, açılışı iki gün önce yapılan Trabzon Şehir Müzesini 5 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtti.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katılımı ile 24 Şubat Cuma günü açılan Trabzon Şehir Müzesine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.

Kentin tarihini, insanların yaşam şekillerini ve mimari zenginliklerini anlatan müzenin, Türkiye'deki şehir müzeleri içerisinde ön plana çıkacağını vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Uzun uğraşlar sonucunda çalışmalarımızı tamamladık ve müzemizi halkımızın ziyaretine açtık. İlk iki günde yaklaşık 5 bin kişi ziyaret etti. Ziyaretçi sayısı ve ziyaretçilerimizin memnuniyeti bizleri ziyadesi ile mutlu etmiştir. Şehir müzemiz, büyük bir medeniyet şehri olan Trabzon'umuzda turizme de çok önemli katkılar sağlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Üç katlı müzede, görme engelliler için sesli rehber hizmetinin sunulduğuna işaret eden Gümrükçüoğlu, ayrıca Türkiye'deki diğer şehir müzelerinden farklı olarak tarih odasının yer aldığını kaydetti.