TRABZON (AA) - Türkiye Foto Muhabirleri Derneğinin, ''2015-2016 yılı basın fotoğrafları yarışması''nda ödül alan karalerin yer aldığı sergi Trabzon'da açıldı.

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin organizasyonunda, Forum alışveriş merkezinde düzenlenen serginin açılışına, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Saadettin Kaşıkçı, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Trabzon Temsilcisi Osman Şişko, gazeteciler ve sanatseverler katıldı.

Gümrükçüoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, fotoğrafların her birinin sosyal mesaj içerdiğini söyledi. Fotoğrafların çok güzel olduğunu vurgulayan Gümrükçüoğlu, ''Özellikle benim de bir dönem giderek kamplarda tedavilerini yaptığım Suriyeli kardeşlerimizi konu alan fotoğraflar beni çok etkiledi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.'' dedi.

Yapılanın güzel bir iş olduğunu da işaret eden Gümrükçüoğlu, ''Bu tür sergiler sadece görüntü anlamında değil, verdiği mesaj anlamında da çok önemlidir. Bütün Trabzonluların bu fotoğraf karelerini görmelerini istiyorum.'' diye konuştu.

Turgut ise fotoğrafın önemine işaret ederek, ''Bazen saatlerce konuşursunuz ama bir fotoğraf karesinin anlattığını anlatamazsınız. Unutmayalım ki Vietnam Savaşı'nı bir kare fotoğraf durdurmuştu.'' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından serginin açılışı, katılımcılar tarafından gerçekleştirildi.

Spor, siyaset ve sanat alanlarında 36 fotoğrafın yer aldığı sergi, 9 Kasım Çarşamba gününe kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.