Antalya’da yurt inşaatının temel kazasında yerin yaklaşık 1 metre altında antik döneme ait olduğu tahmin edilen mezar bulundu.
Antalya’nın Aksu ilçesi Macun Mahallesinde, İmam Hatip Lisesinin yurt binası inşaatı için kepçelerle temel kazısı başlatıldı. Kazı çalışmasının ikinci gününde alüvyonlarla kaplı alanın yaklaşık bir metre altında kepçeye büyük blok taşlar takıldı. Bunun üzerine Aksu Belediyesine ait iş makinesi kazı çalışmasına yavaş ve itinalı şekilde devam etti. Çukurun derinleşmesiyle birlikte ilk olarak sur şeklinde uzun duvarlar ortaya çıktı. Tarihi kalıntılardan şüphelenen ekipler durumu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bildirdi. 

"KEPÇEYE DOKUNDU"
Kazma kürek ve iş makinesi yardımıyla yapılan çalışmada antik çağa ait olduğu tahmin edilen bir mezara ulaşıldı. İtinayla yapılan temizliğim ardından mezar gün yüzüne çıkarıldı. Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü tarafından başlatılan kazıda mezarın içinden çıkarılan çok sayıda seramik ve tarihi parçalar incelenmek üzere müzeye götürüldü. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinin incelemenin ardından açıklama yapacağı kaydedildi. Öte yandan mezarın yan tarafından kazı çalışmasına devam edildi.
Mezarın bulunduğu alanın yakınında ise Perge Antik Kenti bulunuyor ve yaz aylarında burada arkeolojik kazılara devam ediliyor.
(İHA)