’Sanat Güneşi’ Zeki Müren, ölümünün 21’inci yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Anma törenine Müren’in yakınları ve öğrencilerin haricinde hiçbir sanatçının katılmaması dikkat çekti.

Türk Sanat Müziği’nin ‘batmayan güneşi’ olarak bilinen Zeki Müren için Emir Sultan Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine ailesi, dostları, kendi adını taşıyan lisenin öğrencileri, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve TSK Mehmetçik Vakfı yetkilileri katıldı. Anma töreninde konuşan Zeki Müren’in yeğeni Sevtuğ Olgaç, "İhtiyacı olan insanlara el altından yaptığı yardımları da bilen birisiyim. Böyle yardımsever, sanatsever kişiliği tam olarak oturmuş, hiç kimsenin yaptığı çirkin dedikodulara muhatap olmamış, ölürken de aslanlar gibi televizyon karşısında çok önemli bir kalp krizini geçirirken bile acısını belli etmeden erkekçe ölmüş çok önemli bir şahsiyettir" dedi.

SANAT CAMİASINDA KATILIM OLMADI

Mezarı başındaki anma törenine sanatçı dostlarından Kutlu Payaslı, Gökhan Sezer, Ersan Tekin ve modacısı Muzaffer Çaha’nın dışında kimsenin olmaması dikkatlerden kaçmazken, Türk Eğitim Vakfı (TEV) Bursa Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan ise "Sanatçımız bütün mal varlığını bağışladı. Sanat güneşiydi, vakfımız için eğitim güneşi oldu. Bu zamana kadar 21 yılda Zeki Müren fonundan 39 ilde 2 bin 826 öğrenciye çeşitli üniversitelerde burs verdik. Halen 2017-18 eğitim öğretim yılında da 205 öğrenci bu fondan faydalanacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dua okunmaya geçilecekti ancak duayı okuyacak hoca geç kalınca Zeki Müren’in yeğeni Sevtuğ Olgaç devlet sanatçısı Kutlu Payaslı’dan dua yaptırmasını istedi. Ardından Fatiha suresi okundu. Daha sonra ise devlet sanatçısı ünlü koro şefi Kutlu Payaslı önderliğinde Zeki Müren’in "Şimdi Uzaklardasın" adlı eseri seslendirildi. Bir süre sonra Emirsultan Camii’nin minarelerinden yankılanan sala sesiyle birlikte şarkı yarıda kesilmek zorunda kalındı. Okunan şarkının ve duanın ardından sanatçının dostları ve adını taşıyan Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından mezarına kırmızı karanfil bırakıldı.

(Fırat Toraman / İHA)