SEO hizmetini dışarıdan alabilir ya da kendi bünyenizde gerçekleştirebilirsiniz. SEO hizmetini verenlerin de alan internet sitesi sahiplerinin de hakim olması gereken konular vardır.

Web sitenize organik ziyaretçi çekmek için arama motorlarında yüksek sıralarda olmanız ve kaliteli içerikler üretmeniz oldukça önemlidir. Üreteceğiniz içeriklerin yapısı ve kullanım alanları hakkında bilgi sahibi olmak için SEO hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. 

SEO hizmeti vermek istiyorsanız ya da aldığınız SEO hizmeti hakkında fikriniz olmasının değerli olduğunun farkındaysanız bu konuda bilgiye sahip değilseniz sahip olabileceğiniz en değerli kaynaklardan biri Atalay Sıdar’ın SEO101 – Adım Adım SEO Uygulama kitabıdır. SEO kitabı sayesinde web sitesi kurulumundan, algoritmalara kadar tüm konularda bilgi sahibi olmanız mümkündür.  Uygulamalı anlatım barındıran kitap projenizi geliştirirken her adımda başucunuzda durarak size takıldığınız noktalarda yardım sağlayacaktır.

Tüm SEO yazıları anahtar kelimeler etrafında yazılmaktadır. Yazılacak yazının ne amaçla ve hangi konu hakkında olduğu belirleyicidir. Anahtar kelimeler belirlenirken dikkat edilen unsurlar ve raporlama ile ilgili detaylı bilgilere SEO kitabından ulaşabilirsiniz. Anahtar kelime belirlemeyi öğrendikten ve anahtar kelimeleri belirledikten sonra yazım şekli kurallara uygun olacak şekilde SEO yazılarınızı yazabilir, sitenizi üst sıralara yükseltebilirsiniz. İyi bir SEO yazısındaki tüm kriterleri detaylı bir şekilde anlatan Atalay Sıdar aynı zamanda uygulamalı olarak anlatmaktadır. Site içi SEO öğretisi, web sitesi kurulumu uygulaması sunarak bu esnada yapılan tüm hataları görmenizi sağlar. Bu sayede bir sonraki denemenizde çok daha başarılı bir uygulama yapabilirsiniz. Webmaster panellerini ve analizleri de detaylı bir şekilde anlatan SEO101’i okuduktan sonra sitenize trafik çekebilir, üst sıralara yükselebilirsiniz. Bu aşamadan sonra yapacağınız analizler konusunda da birçok bilgi barındıran SEO kitabına her adımda güvenle başvurabilirsiniz.

10 Adımda SEO

SEO'da dünyasında işler çok hızlı değiştiği için sıralamanızı iyileştirmek için şu anda hangi uygulamaları gerçekleştirmeniz gerektiğini anlamak güçtür.  SEO hakkında öğrenebileceklerinizi 10 adımda sıralayarak basitçe anlatmaya çalıştık. 

  1. Google Analytics'i Kurun

Google hesabınız yoksa, kaydolmak kolaydır. Bir web sitesi oluşturduğunuzda yeniden Google hesabı için kaydolmanıza gerek yoktur. Google hesabında 100 adede kadar Google Analytics hesabınız olabilir. 

2 - Kullanıcı Dostu URL'ler Uygulayın

URL'leriniz alakasız kelimeler içeriyorsa, hem insanlar  hem de arama motorları bunları anlamaz.

3 - İlgili Meta Başlıkları Üretin

Başlıktan sonra ki meta açıklama, kullanıcıların içeriğinizi Google'ın arama sonuçlarında gördüklerinde gördükleri ilk yerdir.

4 - Başlık Etiketlerini Optimize Edin

Siteniz arama motoru sonuçlarında göründüğünde, başlık insanların göreceği ilk şeydir. Başlıklarınızın kısa ve anlaşılır olması çok önemlidir.

5 - Resimler için Alternatif Metin Kullanın

Görsellerinizi Google'ın anlayabilmesi için optimize etmeniz önemlidir. Görsel alt metni kullanarak, sitenizde yayınlanan görseli kısa ve doğru terimlerle hazırlayın. Google resimleri göremez, bu nedenle anlamı iletmek için metin kullanmanız gerekir.

Hazırladığınız resimlere eklenen doğru alternatif metin sayesinde, Google'ın resim aramalarında görünme şansınız yüksek olacaktır.

6 - İlgili Sitelere Bağlantı Vermek

Harici sitelere bağlantı vermek yani dış bağlantılar kullanmak, içeriğinizin değerinin anlaşılmasını sağlamanın mükemmel bir yoludur. 

7 - Gelen Bağlantıları Teşvik Edin

Alakalı sitelerden ne kadar çok gelen bağlantı varsa, web sitenizin konunuz için bir otorite olduğunu daha fazla arama motoru belirleyecektir. Bu yüzden, bağlantı kurma, arama motoru optimizasyonunun temel yönlerinden biridir.

8 - Sitenizin Hızını Artırın

Hızlı yüklenen siteler arama motorları ve kullanıcılar tarafından oldukça fazla tercih edilmektedir.

9 - Doğru İçeriği Yayınlayın

İçeriğin amacı her zaman kitlelere ulaşmaktır. SEO taktikleri, içeriğinizin doğru kişilere ulaşmasını sağlamaya yardımcı olur. İçerik pazarlaması, hedef kitlenizle bağlantı kurmak, güven oluşturmak için uygulayabilecekleri tavsiyeler sunmakla alakalıdır.

Google, yüksek değerli içerik yayınlayan web yöneticilerini ödüllendirir. Düzenli içerik yayınlamak SEO başarısı için çok önemlidir.

10 - Sosyal Medya Paylaşımını Teşvik Edin

Sosyal medyada büyük bir takipçi kitlesi oluşturmak SEO açısından fayda sağlayacaktır. İçeriğinizi her yayınladığınızda o kadar çok gelen bağlantı oluşturursunuz.

Yukarıda bahsettiğimiz 10 adım temelde bir web sitesinin SEO çalışmaları için yapılması gerekenler listesidir. Web sitenizin SEO'sunu herhangi bir teknik bilgi olmadan geliştirmek amacıyla atabileceğiniz pratik adımlardır. Fakat SEO konusunda ne kadar derinlemesine inmek isterseniz, o kadar daha detaylı ve teknik bilgiler haline gelir. Atalay Sıdar’ın SEO101 – Adım Adım SEO Uygulama kitabında çevrimiçi kaynaklar ve daha fazla bilgi için detaylı bilgiler ve web siteniz için öneriler bulacaksınız. SEO, büyüme stratejinize gerçekten yardımcı olabilecek çok geniş bir alandır. SEO’da verdiğiniz emeğin karşılığını alması zaman alır. Doğru SEO uygulamaları sayesinde web sitenizin görünürlüğü artacak ve siteniz Google aramada üst sevilerde yer alacaktır. Atalay Sıdar’ın SEO101 – Adım Adım SEO Uygulama kitabını referans olarak kullanırsanız doğru SEO uygulamalarıyla web sitenizi çok iyi bir konuma getirebilirsiniz.

SEO101 Kitabı hakkında detaylı bilgi almak için : https://seo101kitabi.com/