Geçmişte Trabzon’un sosyal hayatında neler yapıldığını, insanların o günlerde nasıl eğlendiğini ve ne tür müzikler dinlediğini unutmuş bir topluma bunları anımsatmak adına 2,5 yıl önce kurulan, trompette Selamet Var, Bateride Mehmet Erdal Çağdaş, piyanoda Turan Uzuner, basgitarda Salih Hayal, tumba-perküsyonda Bülent Tokat ve solist Mehmet Ongan’dan oluşan ‘Beyaz Saçlılar Orkestrası’, Trabzon Selim Pastanesi’nde  davetlilere muhteşem bir dinleti sundu.

2,5 yıl zaman zarfında bu nezih mekanda geçmişe dair nostaljik bir müzik turu düzenleyen orkestraya sonradan solist olarak Yeşim Sarımehmet’te kalınca tadına doyum olmayacak güzellikte eserler seslendirilmeye başlandı.

60’lı, 70’li yılların unutulmaz yerli ve yabancı eserlerini seslendiren orkestra, bu yıl Ankara’da düzenlenen “Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri”nin yanı sıra çeşitli uluslar arası festivallerde de boy gösterdi.

 Avrupa’da Karadenizliler Gösterisi’ne katılma çabası içerisinde yer alan ‘Beyaz Saçlılar Orkestrası’ bu anlamda da bir hayli yol kat etmiş durumda. Orkestra ekibinin birçoğu hayatını İstanbul’da idame ettiriyor.

Bu yıl Trabzon’da 16’ıncısı düzenlenen Uluslar arası Karadeniz Tiyatro Festivali için yeniden bir araya gelen grup, çoğu zaman birlikte vakit geçirdikleri ve burada birçok dost edindikleri Selim Pastanesi’nde muhteşem bir dinleti sundular. Gelen davetliler birbirinden güzel şarkılarla kendinden geçerken o yılları da yaşamış oldular.

Orkestra’nın bir nevi vedası olan dinletide; trompette Selamet Var, bateride Mehmet Erdal Çağdaş, piyanoda Turan Uzuner, basgitarda Salih Hayal, tumba-perküsyonda Bülent Tokat, solist olarak da Yeşim Sarımehmet sahne aldılar.