Yeterli düzeyde sertliğin elde edilmesi için takım çeliğine göre daha fazla karbon içerir. Kalın kesitli parçalar için sertlik derinliği önemlidir ve bu parçalar alaşımlı ıslah çeliklerinden üretilirler.  

Islah çeliklerinin seçiminde parça boyları ve dayanım değerlerinin ön planda olması gerekir. Alaşımsız ıslah çelikleri özellikle küçük olan parçalarda daha verimlidir. Kalın olan parçalarda ise sertlik dağılımının homojen olması, çeliğin alaşımlı olmasına bağlıdır.  Sertlik dağılımı malzemenin test edilmesiyle gözlenebilir.  Jominy testi denilen bu testte sertleşme sıcaklığına kadar ısıtılmış olan çubuk şeklindeki malzemenin bir ucundan soğutma yapılır ve soğutulan uca kadar olan bölüm sertleşmenin değerini ortaya çıkarır. 

Islah çelikleri alevle sertleştirilebileceği gibi, ıslah edildikten sonra da alevle sertleştirilebilir. İşlem görecek olan malzemenin seçiminde, kimyasal bileşimin yanında yüzeyde elde edilecek olan sertlik ve sertleşme derinliği de dikkate alınmak zorundadır. 

Alaşımsız bir çelikte sertliğin derinliği 3–4 mm olurken, alaşımlı olan çeliklerde bu derinlik oranı 10–12 mm’ye kadar çıkabilir. 

Isıtılarak yapılan sertleşme sırasında çatlama ihtimali olduğundan dolayı yüksek karbonlu, düşük manganlı kalitedeki çeliklerin kullanılması çok daha faydalı olur. Çatlama ihtimalinin azaltılması kullanılan malzemenin küçüklüğü ile de yakından ilgilidir.

Islah çelikleri, kimyasal olan bileşimlere göre 4 sınıfa ayrılır. Bunlar şöyledir:

  1. Alaşımsız ıslah çelikleri

  2. Mangan Alaşımlı Islah çelikleri

  3. Krom alaşımlı Islah çelikleri

  4. Krom-Molibden alaşımlı Islah çelikleri

Yukarıda bahsettiğimiz bu çelikleri kendi aralarında açarsak şöyle diyebiliriz.

  • Alaşımsız olan çelikler, ıslah dayanıklılığı karbon miktarının artmasına bağlıdır. 

  • Mangan alaşımlı çeliklerde, mangan sertliğinin yükseltilmesinden dolayı akma sınırı C 60 çeliğindeki özelliklerini gösterir.

  • Krom alaşımlı ıslah çeliklerinde, krom elementinin olması sertliği çok fazla artırır. Örneğin 40 Cr 4 çeliğinde 16–40 mm çap aralığında minimum akma 700 N/MM’2 dir.

  • Molibden, kroma göre daha kuvvetli sertleşebilme özelliğine sahiptir. Meneviş dayanımını arttırır ve meneviş kırılganlığı ihtimalini düşürür.

Her türlü ıslah çelikleriyle ilgili www.tabekcelik.com adresini ziyaret edebilirsiniz.