8 Mart kadınlar gününün Trabzon özelindeki en ilginç etkinlik, il kütüphanesinde oldu. Anneler derneği üyeleri, kız çocukları ile birlikte. Ataparak’daki kütüphanede farkındalık yaratarak, kadınlar gününü kutladı.

Okuyan toplumun kadına olan bakışın çağdaş ve saygılı olduğunu belirten Anneler Derneği Başkanı Ziynet Şener, bu yılkı kutlamalarda sokağa ve meydanlara inmek yerine kütüphaneye gelerek dikkat çekmek istediklerini belirtti ve şunları söyledi “ Okuyan, okuduğunu yorumlayan bir toplum kadına gerekli saygıyı gösterir. Toplumun nasıl ve ne şekilde olursa olsun okumasına dikkat çekmek için bu yıl kütüphaneye geldik. Çocuklarımız ile gelerek mesajımızı buradan vermek istedik. Anneler çocuklarınıza hiç ayırım gözetmeden kitap okutun, çocuklarınız ile kütüphaneye gelin çağrısı için de 8 Mart’ı kütüphanede kutlamaya karar verdik” dedi.

Annelerin bu çağrısına, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğündeki bütün çalışan kadınlar da katıldı. Müdür yardımcısı Feyhan Kurnaz da etkinlikte yaptığı konuşmada, kadınlar gününün kütüphanede kutlanmasının topluma çok ciddi bir mesaj olduğunu vurguladı.

OKUYAN TOPLUM KADINA DEĞER VERİR

Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız, kütüphanede kadınlar günün  kutlayanları tebrik ettik, farkındalık yarattıkları için topluma çok olumlu bir mesaj verdiklerini ifade ederek “Eline kitap alan her kişi, kadına da saygılı olur. Okuyan her toplum kadını baş tacı etmiştir. Buradan verilen mesaj bu anlamda çok yerinde olmuştur” dedi.

Kütüphanedeki kadınlar günü kutlamasında, her kadın gün boyu bir kitap okuyarak, etkinliği tamamladı.