Trabzonlu İşadamı, TTSO eski başkan Yardımcısı, Gümüşhaneliler Derneği eski başkanı, Sözenler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Sözen’in hayatından kesitlerin anlatıldığı, yazar Zekeriya Çavuşoğlu’nun kaleme  aldığı ‘Tay Çaldı’ isimli kitap yakında okuyucularıyla buluşuyor. 
Kitap Muhammet Sözen’in Gümüşhane’nin Köstereli Köyü’ndeki yaşamından, Trabzon’daki hayata geçişini birçok detay ve hikayeyle konu alıyor. 
Bir başarı öyküsünün yanında çetrefilli ve zor bir hayatın getirdikleri, ve hayatta olmazsa olmazlar, ihanetler, kavgalar, aşklar, dostluklar. Kitap sizleri alıp götrüyor başka bir dünyaya, geçmişe, aslında gelecekti o doğal hayatın, arzu edilen hayatın ta kendisine. 


Trabzon Sanat evinde düzenlenecek imza gününe yazar Zekeriya Çavuşoğlu ile birlikte katılacak olan Muhammet Sözen’in hayatından duygu dolu anların yer aldığı ‘Tay Çaldı’ isimli kitapda taşradaki zor hayat koşulları, orada kurulan sevgi ve dostluk bağları, lise aşkları, ticaret hayatına atılmanın ve Gümüşhane’den Trabzon’a uzanan başarı öyküsünü okurken adeta sizlerde o günleri yaşar gibi olacaksınız. 

Yazar Zekeriya Çavuşoğlu Muhammet Sözen ile ilk buluşmasından, kitabından yazılması yönündeki kararı nasıl verdiklerine ve kitabın içinde yer alanlar hakkında şu ifadeleri kullanıyor, 
‘Yalnızca Muhammet Sözen’i anlatmak biraz eksik geldi bana. Onu; doğduğu, serpilip büyüdüğü ve yaşam savaşına büyük bir hevesle atıldığı bu topraklardan, insanından ve kültürel birikimlerinden ayrı düşünmek ne derece doğru olabilirdi ki? Kökünden soyutlanmış bir kimliğin anlatımı kimlere ilginç gelebilir zaten. Bu önemli gerçek bir yana kuru anlatımlı bir biyografik kitabı okumak da zor bir eylem olsa gerek’
Evet kitaı bu beyanda bir biyografi olmaktan çıkarıp bir romana dönüştüren Zekeriye Çavuşoğlu ‘Bir yıllık bir çaba sonucu meyvesini veriyor ve TAY ÇALDI ortaya çıkıyor’ diyor.
Tay Çaldı Romanı imza günü Trabzon Sanat Evi’nde 24 Ekim Cumurtesi Günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek