Uzun zamandır Covid-19 pandemi süreci nedeniyle yoğun bir önlemin alındığı ve pek fazla fuarların yapılmamasıyla beraber, son zamanlarda çeşitli fuarların yapılabilir olacağı şekilde büyük alanlarda geniş bir katılımcının beklentisiyle fuar etkinlikleri de yapılmaya başlanmıştır. Bunlardan biri de IAAF İstanbul etkinliğinin bu hafta içerisinde gerçekleşeceği fuarlardan biri oluyor.

Ev sahipliğini İstanbul Kongre Merkezi’nin yaptığı Haliç’teki 15 bin metrekarelik alanda bu büyük fuarı büyük bir coşku ile kutlayacaktır. Bu yıl IAAF olarak hem İstanbul hem de Bodrum’da sanat ve antika fuarı olarak yapılması beklenen bu fuarların 2021 yılı itibariyle meraklısına nefis ürünleri de birlikte sunacağı beklentisi doğuyor. Temmuz’da Bodrum’da Şubat 2021’de ise İstanbul’da olması planlanan bu fuarlar, sanatın ve antika değerlerine sahip eşyaların bir arada olacağı şekilde düzenlenmektedir.

Fuar süresi boyunca ortalama 4 günlük bir etkinlik gerçekleştirilecek olan IAAF İstanbul ile birlikte ressam sözleri paylaşımlarıyla beraber coşkulu ve yoğun ilginin olması beklenen bu büyük alanda, 28 bin 500 kişi tarafından ziyade dilmesi bekleniyor. Ortalama 4 gün boyunca sürecek fuarın içerisinde 15 bin metre kare alanın her yerinde yüzlerce antikacı ve 10 binlerce antika objelerin yer alması beklenirken burada 300’ün üzerinde de sanatçı sanat galerisini sergileyecektir.

42 Sanat Galerisi Sizleri Bekliyor

İstanbul Sanat ve Antika Fuarı, ülkemizin uluslararası temsilini sağlayan hem kültür hem de sanat alanında önemli bir yere sahip olması noktasında da aracı olan bu etkinlik ile beraber pek çok ismin bir araya gelmesi, insanlarla buluşturulması sağlanıyor. 2 bin sanat eserinin ev sahipliğini yapacağı bu adres içerisinde nefis eserler bulmak ve harikulade antik objelere ulaşabilmek mümkün hale gelecektir.

Sanat galerileri 4 gün boyunca toplamda 42 adet açılacağı gibi burada 300’ün üzerinde de sanatçının sergileyeceği sanat eserleriyle beraber siz de sanat tabloları ile beraber beğendiklerinize daha dikkatli bakabilecek, birebir görme fırsatını yakalayabileceksiniz. Ev sahipliğini İstanbul’un en büyük kongre merkezlerinden Haliç’teki İstanbul Kongre Merkezi sağlarken, burada 15 bin metre karelik alanda da geniş bir katılımcı olması beklenmektedir.

Demos Fuarcılık tarafından üstlenilen sanat tablolarının yer aldığı, antika objelerinin ve antikacı pazarın en iyi şekilde oluşturulması beklene bu yılki fuar içerisinde 100’den fazla firmanın olması bekleniyor. Tarihe iz bırakmış pek çok ressamla beraber tarihin en iyi antika objelerine de ev sahipliği yapacak şekilde bu değerli eşyalara tek tık ile ulaşabilirsiniz. Yoğun ilgiyle karşılanacak olan bu yılki etkinlikte de yine siz severler, yerinizi alabilir ve özel bir zaman geçirmek istediğinizde, tarihe bir yolculuk yapmak istediğinizde de bu güzel ortamda, fuarda bulunmayı isteyebilirsiniz.