61SAAT-KÜLTÜR SANAT  Trabzon’un en önemli merkezlerinden biri olan, Trabzon Valiliği Tevfik Serdar Kültür ve Sanat Merkezi bu sezon 31 ayrı dalda eğitim vermeye başladı.

Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Korosu, Keman, Piyano, Ney, Bağlama, Yan Flüt, Kanun, Gitar-Basgitar, Ud, Saksafon, Tronpet, Kemençe, Davul, Klarnet, Darbuka, Fotoğrafçılık, Satranç, Ebru Sanatı, Resim, Modern Dans, Salsa – Cha Cha, Tango Vals – Bachata, Amatör Tiyatro, Halk Oyunları, Diksiyon ve Beden Dili, Oryantal, Hızlı Okuma, Çocuk Modern Dans, Çocuk Tiyatro Drama, Bale alanında eğitim veren sanat merkezi yöneticileri 61saat.com’a konuştu.

Trabzon Valiliği Tevfik Serdar Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Eğitimci Hasan Tahsin, sanat merkezine gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu belirterek, gelen ‘’Sınıflarımız yüzde yüz dolu, istek gelse burada kazma sapıyla kazmayı bile öğretirim yeter ki istek gelsin.
Aklınıza ne gelirse kim ne isterse burada öğretiriz. Mesela ben burada yemek yerken çatal bıçak nasıl kullanılır kursu da vermek istiyorum, adabı muaşeret. Sanatı içine alan ne varsa burada olmasını istiyorum. ‘’yanıtında bulundu.



 ‘’ Vatandaş Burayı Bulamıyor ‘’

Yaklaşık 10 ay önce Uzun Sokaktaki yeni binasına taşınan sanat merkezinin müdürü Hasan Tahsin Öğretmen, sanat merkezinin vatandaşlar tarafından bulunamamasından yakındı.

‘’ Bizim hizmet binamız Maraş caddesindeydi, Trabzon Belediyesi o binayı kent müzesi yapacağından biz Uzunsokaktaki bu binaya taşındık. Buraya geldikten sonra çoğu vatandaşımızın yeni adresimizden haberi olmadı.

Uzunsokak’ta Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nin olduğu binaya taşındık.

 Benim isteğim buranın yeterince duyurulması yönündedir.

Vatandaş burayı bulamıyor. Faaliyetlerimiz kesintisiz ve sürekli devam ediyor, insanlar yeter ki istesin. ‘’ sözlerinde bulundu.



Velilerde Eğitmenlerde Çok Memnun!

Zeynep Kazancıoğlu ( Öğrenci Velisi)

Peki merkeze çocuklarını getiren veiler burada alınan hizmetten memnun mu? İşte Zeynep Kazancıoğlu isimli velinin Tevfik Serdar Kültür Merkezi ile ilgili görüşleri.

‘’ İki kızım da burada eğitim alıyor, özellikle düzenli kurallı disiplinli olmasından, öğretmenlerin tam vaktinde gelmesinden ötürü çok memnunuz. Biri yan flüt biri keman olmak üzere kızlarıma bireysel eğitim aldırıyorum. Öğretmenleri saatinde başlıyorlar saatinde bitiriyorlar, yeri geldiğin bir işleri çıktığında hemen sekreter tarafından veliye bildiriliyor. Çalışanları güvenilir, bir annenin çocuklarını emanet etmesi için güzel bir ortam. ‘’
Eğitimlerin karşılığını alıyoruz!

‘’Kızım okulda gösteriler olduğunda yan flüt çalıyor, örneğim; okulumuz Ankara’da Çok Sesli Polifonik Korolar şenliğine katıldı, orada kızım solo çaldı, koroya eşlik etti. Bunlar tabi güzel şeyleri, kendine özgüveni açısından, bir şeyleri başarmanın verdiği mutluluk açısından, onunla birlikte biz de çok mutluyuz. Tevfik Serdar Kültür ve Sanat Merkezi bu isteğimizi destekleyip bize imkân sağladı, ortam hazırladı. Kesinlikle herkese tavsiye ediyorum. ‘’



Meryem Kurt ( Piyano Eğitmeni)
4 Yıldır bu merkezde eğitim veren piyano eğitmeni Meryem Kurt’de merkeze olan ilgiden ziyadesiyle memnun. Kurt verilen eğitim ve merkeze olan ilgili konusunda şu ifadeleri kullandı.:

Burada bu yıl 4.yılımı çalışacağım, çok memnunum devamlı dersler için çağırılıyorum. Öğrenci seviyesi velilerin gelişmişlik düzeyi konusunda da memnunum, aileler çocuklarının ne yapabileceği hangi kurslara göndermeleri gerektiği konusunda bilinçliler. Biz buradan çok memnunuz ki memnun olduğumuz içinde tercih ediliyoruz. Büyük sıkıntılar yaşamıyoruz, güvenilir tercih edilebilir bir sanat merkeziyiz. Eski binamız daha göz önünde bir yerdi, caddenin üzeriydi, binayı hemen tarif edebiliyorduk. Şimdi velilere söylerken tarif etmek açısından sıkıntı yaşanabiliyor ama burası da eski bir tarihi bina olduğu için eski nikâh salonu dediğimizde rahatlıkla geliyorlar. Trabzonlu değillerse o anlamda biraz sorun olabiliyor.