Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Birkan Görgün, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin Zağnos Vadisi kentsel dönüşüm kapsamına aldığı Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi ile ilgili açıklama yaptı. Görgün, "Karayolları'nın bir kavşak çalışması var. Arazinin tamamını kullanmıyolar, geri kalanında ise tiyatro  istediğini yapabilir diyor. Şu an kullandığımız tiyatro binası ekonomik ömrünü doldurdu. Eski tiyatro binamızı yıkalım yerine, yıkılan opera binasının aynsını tiyatro binası olarak yapalım istiyoruz.

Ancak Trabzon Büyükşehir Belediyesi oraya yeni bir imar planı yaptı. Bu bizim için büyük sıkıntı. Büyükşehir Belediyesi, 'Orası bize lazım siz başka bir yer seçin' diyor. Buranın arazisini satın almak için çalışmalarımızın olduğunu kendilerine ilettim. Büyükşehir Belediyesi bize gönderdiği yazıda Trabzon'un otopark ihtiyacının olduğunu söylüyor. Şimdi ben de Büyükşehir Belediyemize şunu soruyorum; 'Orayı otopark mı yapalım yoksa böyle muhteşem bir tiyatro binası mı?' Ancak görüyorum ki belediyemize otopark daha çekici geliyor" diye konuştu.

Binaların Yıkılması Kaçınılmaz

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Tiyatro binasının ve Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet binasının bulunduğu Zağnos Vadisi kentsel dönüşüm protokolü içindedir. Kamu hizmet kurumlarının olması nedeniyle son aşamaya kadar biz bu binaraın değerlendirmesini beklettik. Bu alan Erdoğdu yolunun itfaiye kavşağına gittiği hattır. Mevcut haliyle de trafiğin kilitlenmesine sebep olmaktadır, ilerleyen yıllarda daha da kilitleyecektir. Biz burada bir kavşak projesi çalıştırdık ve Belediye Meclisi'nden geçirdik. Bunu da Karayolları yatırımının programına teklif ettik. Bu binaların yıkılması elzemdir ve kaçınılmazdır. Devlet Tiyatrosu bzim için her şeyden kıymetlidir ve yeni bir yer temin edip binası bitene kadar da mevcut binayı yıkmayız. Otopark ise doğuya doğru 150-200 metre ileride yapılacak olup, mevcut binaların yerleriyle alakası yoktur."