Trabzonspor’un çok iyi takım olduğunu hep söyledik. Yanılmıyoruz da, yanıltmıyorlar da.. Kuşkusuz, Süper liginde en önemli şampiyon adayı.. Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’ye şans verenleri eleştiriyorum. İmkanı yoktu tur atlamalarının. Dolayısıyla, Sörloth’un 6’inci dakika da attığı golle maç başlamadan bitmiş oldu. Yani Finalin adı Trabzonspor oldu.

Şimdi asıl konuya gelelim. Aylar önce yazdım, söyledim Trabzonspor bu sezon üç kupayı birden müzesine taşıyacak görüntü veriyor. Süper ligde 7 maçı kaldı Trabzonspor’un hepsini kazandığında otomatikman şampiyondur. Ziraat Türkiye kupasında da Fenerbahçe’yi eledi. Finale çıktı. Büyük ihtimal o kupayı da kazanacak. Sonuncusu süper kupa… O da büyük ihtimal Trabzonspor’undur. Şüphesi olan var mı? Benim yok. İddialı yazıyorum çünkü Trabzonspor takımı bunu bana söyletiyor.  Yanılıyor muyum?

Emre Belözoğlu ile ilgili de söyleyeceklerimiz var. Futbol yeteneklerine diyeceğimiz yok ama hem saha içinde, hem de saha dışında problemli bir yapısı var. Fenerbahçe-Trabzonspor maçında da yaptı yapacağını ve saha kenarından Sörloth’u neredeyse dövecek gibiydi! O buz adamı bile deli eden Emre’yi, Cüneyt Çakır cezalandırdı. 

Neyse, Nwakaeme sakatlanıp oyundan çıktıktan sonra Trabzonspor’un da ayarı bozuldu. Nwakaeme ilerde topu tutan, takımını dinlendiren, gol pozisyonu üreten, gol de atan özelliklere sahip olduğundan çıkması Trabzonspor takımının dengesini bozdu. Trabzonspor’un yediği golün Nwakaeme’nin yokluğuna bağlayabiliriz. Deniz Türünç’ün golüne gelince, Trabzon defansının uyumasından kaynaklıydı. 1-1 Bu arada Trabzonspor 1-0 önde iken Sörloth bence ceza sahası içerisinde düşürüldü ama Cüneyt hoca avantaja bıraktı o pozisyonu, yani herkesi uyuttu. Yani güme gitti Trabzonspor’un buz gibi penaltısı.

Fenerbahçe bulduğu golden sonra ikinci yarıya daha moralli başladı. Trabzonspor ise oyunu kontrol altına tutup hata yapmamayı planladı. Fenerbahçe oynuyor gizi gözükmesine rağmen Trabzonspor pozisyonları bulan taraftı. Hatta 52’de Ekuban-Sörloth atağında Sörloth yüzde yüz gol kaçırdı. O pozisyon öncesinde Serdar Aziz, Sörloth’a tekme atıyor, Sörloth oynamak istiyor, Serdar onu düşürmeye teşebbüs ediyor hakem siz, biz gibi maçı içliyor. Bravo sana Cüneyt hoca bravo!.

Sonuç olarak, Trabzonspor, Zorlu Fenerbahçe rövanş kupa maçını da 3-1 kazanarak tur atladı ve adını finale yazdırarak önemli bir işe imza attı. Trabzonspor hedeflerine adım adım ilerliyor. Aksilik olmadığı takdirdi belirttiğimiz gibi üç kupa birden Trabzonspor’un olacak ve yer yerinden oynayacak. Galibiyet golünü anlatmadan olmaz.  87’de oldu. Ekuban metrelerce koştu, inanılmaz bir performans gösterdi. Sörloth’a galibiyete dokunmak kaldı. 2-1 Sörloth oynadığı 4 Fenerbahçe maçında 4 gol atarak herkese selamını gönderdi.  Perdeyi kapatanda Novak oldu. 3-1. Not: 22 yıl aradan sonra Kadıköy’den alınan bu anlamlı galibiyet tarihe geçmiştir. Tebrikler. Sevinçlerde sosyal mesafe kuralını unutmayalım!..