Kurban Bayramı tatilinin ilk üç gününde yaşanan trafik kazaları, bayram sevincine gölge düşürdü. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından paylaştığı verilere göre, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günlerini kapsayan sürede ülke genelinde toplam 2.238 trafik kazası meydana geldi.

26 can kaybı, 3 bin 590 yaralı

Bayramın ilk gününden itibaren artan araç trafiğiyle birlikte kaza sayılarında da yükseliş gözlemlendi. Üç günlük süreçte 26 vatandaş olay yerinde hayatını kaybederken, 3.590 kişi ise yaralandı. Bayramın ikinci günü olan Cumartesi günü ise 683 trafik kazası yaşandı. Bu kazalarda 9 kişi yaşamını yitirdi, 1.143 kişi ise yaralandı.

1,3 milyon araç denetlendi

Vatandaşların güvenliği için Emniyet ve Jandarma Trafik Ekipleri yoğun şekilde görev yaptı. Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, bayramın ilk üç gününde toplam 1 milyon 351 bin 653 araç denetlendi. Trafik denetimleri, olası kazaların önüne geçmek amacıyla yurt genelinde aralıksız olarak sürdürülüyor.

Bakan Yerlikaya açıklamalarını, "Kurban Bayramı’nın 3. günü (bugün) 2 ocağa daha maalesef ateş düştü. Otomobil, Antalya istikametinden Kemer’e seyir halindeyken girilmez levhası olmasına rağmen sağ şeritten sol şeride dönmek istedi. Hatalı dönüş ihlaline hız ihlali de eklenince üzücü bir kaza meydana geldi. Kazada motosiklet sürücüsü M.K. (20) ve yolcu konumundaki A.N.B. (21) olay yerinde maalesef hayatını kaybetti. Meydana gelen kazada otomobil ve diğer motosiklette bunulan 4 kişi yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." şeklinde sürdürdü.