Spor Toto Süper Lig’in 24. Haftasında milli aranın ardından lider Trabzonspor sahasında son haftaların formda ekibi Kasımpaşa’yı ağırladı. Zirve yarışında rakipleri ile puan farkını korumak isteyen Trabzonspor, kendi sahasında oynadığı bu zorlu maçta oldukça fazla eksikleri vardı. Abdullah Avcı  Buna rağmen yeni transferinde takıma katılmasıyla dinamik bir kadro ile bu karşılaşmaya çıktı. Karşılaşma öncesi en çok hangi yerli oyuncular oynayacak diye merak ediliyordu. Teknik direktör Avcı bu karşılaşmada 3 yerli oyuncu hakkını Abdulkadir, Dorukhan ve Kaptan Uğurcan’dan yana kullandı. 

Trabzonspor, maçın ilk yarısındaki baskın oyunu ile skoru bularak istediğini aldı. Hemen ardından da yakaladığı birçok pozisyondan da yaralanamadı. Ardından rakip Kasımpaşa oyun kontrolünü eline geçirerek etkili olmaya başladı. Bu dakikalarda Trabzonspor set oyununa geçti. Topu rakibine bıraktı ve iyi karşılayarak kazandığı toplar ile çabuk ataklar yaptı. İlk yarı itibariyle iki takımda bize daha fazla gol izletebilirlerdi. Soğuk havanın bunda biraz etkisi oldu sanırım son vuruşçular tutuktu. İlk yarı Trabzonspor’un Visca’nın ayağından bulduğu tek golle 1-0 üstün bitİrdi. Visca, İstanbul’daki Galatasaray maçında galibiyeti getiren golü ardından kaldığı yerden devam ederek Trabzonspor’daki 2. Golünü kaydetmiş oldu.

Soyunma odasına skor avantajlı giden Bordo Maviler ikinci yarıya temposuz başladı. Kasımpaşa, 2. yarının başlaması ile birlikte topa çok daha fazla sahip oldu ve de atak girişimlerinde bulunan taraftı.  Bu dakikalarda Kasımpaşa yakaladığı gol fırsatlarını cömertçe harcaması sonucunda oynadığı oyunun karşılığını skor olarak alamadı. Bunda en büyük etken Bakasetas ve Hamsik’in yokluğunda Abdullah Avcı’nın oluşturduğu orta saha düzeninin rakibi karşılayan ve oynatmamaya yönelik kurgusu oldu. İkinci yarı ise Kasımpaşa atakları sonrası yetersiz orta sahayı gören Avcı değişiklik yaptı. Kronik sezon sonu kaprislerini yapan ve maçta hiçbir varlık gösteremeyen Nwakaeme’yi ve orta sahada çok mücadele ederek yorulan Dolukan’ı kenara aldı. Tam yeni oyun kuğusu nasıl olacak diye beklerken bir ana da saha karıştı. Peres ve Eysseric Kasımpaşa yedek kulübesi önünde bir gerilim yaşadı hakem önce Peres'e iki kez üst üste sarı kart göstererek kırmızı kartla oyundan attı. Ardından Eysseric ikinci sarı kartla kırmızı kart gördü ve oyun dışı kaldı. Peres’in ikinci sarı kartının ilk kart sonrası hakemi alkışladığı için olması profesyonellik acısından böylesine kritik haftalarda oldukça düşündürücü.

Kasımpaşa takım olarak göz doldurdu. Hızlı hücuma çıkan, ayağa top oynamaya özen gösteren Trabzon'un üzerine cesaretle giden Kasımpaşa özellikle Fali’nin oyuna girmesiyle ciddi pozisyonlar buldu. Trabzonspor son haftalardaki formda rakibi rakibi karşında sahasında bulduğu tek gol ile galip gelerek, 3 puanı hanesine yazdırdı. Lider Trabzonspor aldığı bu galibiyet ile rakipleri arasındaki puan farkı koruyarak yoluna emin adımlarla devem etti. 

Bu karşılaşmada Trabzon'da Abdülkadir Ömür’ün çalışkanlığı ve mücadeleci kimliğiyle ön plana çıkarken,  Dorukhan’ın enerjik oyunu ve 1 asist yapması da günün iyileri arasına kendisini soktu. İki maçta iki gole imza atan Visca’nın bu maçtaki golünde ise, ceza sahasına attığı depar sonrası topu rakipten kurtarıp; yaptığı plase vuruş ile topu üst direk sonrası ağlarla buluşturması tam bir ustalık işiydi. Bosna’lı yıldız serbest oynadığında da Trabzon'un oyun liderlerinden biri olabileceğini gösterdi. İşin özeti, belli ki Trabzonspor’da yük bir kaç oyuncunun omuzlarında olacak. Bu maçta biri oyunu sürekli rakip alana yıkan Visca, Abdülkadir Ömür, diğeri ise kaleci Uğurcan’dı. Kaptanın ya kurtardığı net pozisyonlara ne demeli? 

Koca Trabzonspor, her maçta kalesinde sayısız tehlike yaşıyorsa ileriki haftalar acısından bu oldukça düşündürücü. Ligin ikinci yarısındaki maçlarda daha çok görüldü ki Trabzonsporlu oyuncular hala birlikte hareket etmiyor. Bordo mavililer önümüzdeki haftaya en yakı rakibi İ.H. Konyaspor karşında ligin düğümünü çözecek bir karşılamaya çıkacak. Bordo mavililer İnşallah o maçta bu maçtaki gibi oynamaz.