Öncelikle erken seçim kararının vatana millete hayırlı olmasını temenni ederim. Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili Trabzon listelerinden bir değişiklik olur mu derseniz,  aday listelerinde AK Parti’de 2, CHP ve MHP’de birer isim değişikliği olur... 

Soylu, kendini feda edip sil baştan da yaptırırsa şaşırmayın... Çünkü onun aklında hep Hakkari vardı. Her söyleminde ben Hakkari’den olmak istiyorum’ derdi. Yapar mı yapar. Gözü kara bir siyasetçi. Cumhurbaşkanı ile Rize’de Trabzon listesini masaya yatırdı bile....

Biz yine dönelim Trabzon’umuza, nede olsa dere gider kumu kalır. Vekil seçilenler bile erken seçim söylentileri duyulana kadar o kısacık sürede neleri unuttular ne havalara girdiler anlatamam.

Sadece ben böyle görüyorum derdim ama dün AK Parti’nin has isimlerinden Ciğerim Erol’uda seçilen vekillerle ilgili isyan ederken görünce dedim sıkıntı var.

 Artık aday adaylarının sahaya ineceği sürece kilitleniriz Eylül ayında olur diyen de var Kasım ayında da...  Ancak burada dikkat çekilmesi gereken konu devletimizin kasasından bir yarım milyar daha uçtu gitti. Dileriz bu seçimler ülkenin geleceği için hayırlı olur ve milletimiz, birileri için değil ülkenin bekası için hareket eder.

 Gelemedik şu Trabzon’a, e memleket meselesi bitmiyor ki...

 Mesleğe ilk başladığım yıllarda basın tanıtım kartımda şu ifade yer alırdı;

 ‘Gözlemci muhabir’

 İşim gezmekti, nerede bir yol tıkanmış, nerede bir esnafın ulu orta kaldırım işgali, nerede bir olumsuzluk veya güzel bir hareket ben oradan oraya koşar, Zenit marka fotoğraf makinem ile çeker haber merkezine girerdim. Şehrin komiseri gibiydim.

 İlk 6 ay gözlem yapmaktı işim, gazetenin sokaktaki gözüydüm. O zamanın teknolojik imkansızlıkları bunu gerektiriyordu. Facebook yok, Twitter yok, İnstagram yok, cep telefonu lüks. Jeton yada kontörlüden arardın gazeteyi.

 Bu gözlemcilik işi var ya, bir nevi denetleme işte bunu diyorum, şimdiki belediyelerimizde becerebilse.

 Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi.

 Yani bir insanın komple vücudu ve kalbi...

 İkiside AK Partili...

 Ama ikisi de öylesine şanssız ki! İkisi de öylesine milletin istediklerinden uzak ki? Şaşırırsınız millet ne istemiyorsa onları yapıyor. Bakıyorsunuz hiç olmayacak bir projeye başlanıyor, kim için ne için kim istedi, nereden çıktı anlamıyorsunuz.

Şehrin her tarafı dökülürken bakıyorsunuz Botanik Park...
Çukurçayır trafiği artık Meydan Atatürk alanından başlıyor. Ama buna çözüm yok.

 İhtirasların, dedikoduların, makam mevki kapışmalarının, adam kayırmaların, abilik taslamanın, büyüğe baş kaldırmanın, daha doğrusu egoların belediyeleri olmuşlar.

 Trabzon’un ‘Tamam bunlar varya şehri abat ederler” dediği iki isim, ortada ne teleferik var, ne bir eğlence merkezi var, ne hafif raylı sistem var, ne otogar var. Ama yapacaklar... 

Valilik ise bu son afişler olayından sonra AK Parti il başkanlığı ile eş değer bir STK gibi gözümde artık.

Alın karşısına sorun anlata anlata bitiremezler.  Botanik Park, Yeni Otobüsler, Erdoğdu Yolu, Akyazı Stadyumu, Çömlekçi Zağnos Dönüşüm Projeleri, İçme Suyu projeleri....

 Evet anlattıkları karşısında etkilenmemek mümkün değil fakat Trabzon her geçen gün daha da kilitlenir, daha da çekilmez bir hal alıyor bunu görmüyorlar ?

 Çünkü milletin ne istediğini bilmiyorlar. Milletin gezdiği, çile çektiği, isyan ettiği noktalardan bir haberler.

 Sözüm sadece başkanlara değil, asıl tembeller, asıl milleti yok sayanlar bu sorunları tespit edip başkanlara ulaştırması gereken birim amirleri veya başkan yardımcılarıdır. Ama hepsinin kendine has bir ideali var. Gerçekleşirse çalışırlar gerçekleşmezse takoz koyarlar.

 Çok basit, trafik mastır planından bahsedelim. Atatürk Alanı etrafından Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin mecburi yol olarak tespit ettiği tüm yollarda otomobil kullanmak iğne deliğinden iplik geçirmek kadar zor.

Turizm patlamış, tur araçları meydanı felç etmiş, otobüsler adeta her tarafı rehin almış durumda.

 Bu mecburi yolları bir türlü açık tutmayı beceremiyorlar. Kim mi beceremiyor, belediye beceremiyor, valilik beceremiyor, emniyet beceremiyor.

 Bakınız toplu taşıma o kadar yetersiz ve halka uzak ki, milletin binmek zorunda olduğu minibüsler artık Afrika’da bile yok.

 Okey... Belediye otobüslerimiz klimalı. Teşekkür ederiz alana, getirene. Peki ya dolmuş minibüsler.

 Minibüsün Plakası 1 milyon TL, kendisi 15 bin tl.

 Ey Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ey Bu Şehrin Valisi, İl Müdürü, Başkanı...

 Bu millete 1980 model minibüsleri reva görüyorsunuz ama Hopa’da belediye, dolmuş minibüslere klima şartı koyuyor. Siz uyuyorsunuz.

 Neden çünkü... Korkuyorsunuz, kimden mi üyelerinin hakkını her zaman hakkıyla savunan, kimseye yedirtmeyen, yanlışta olsa bir üyesini ezdirmeyen Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş’tan.

 Ondaki cesaret sizlerde olabilse bu şehirde ne bir esnaf kapının önüne kafasına göre tabela koyup masa atabilir de, ne başka bir şey yapabilir.

 İşte yönetici değin böyle olacak, bir gün ekibiyle şehre bir girecek ertesi gün diyecekler ki bu şehirde bir Belediye Başkanı var.

 Geçen yıl her hafta 2 kruvazör gemi gelirdi. Ne oldu  gelmiyor artık, bire bir görüştüğümüz turistler ‘Bu nasıl bir şehir tabelalarından yönümüzü bulamıyoruz, her yer işgal atında, kaldırımda yürüyemiyoruz, gezi yaptığımız gemi durduğunda şehrin girişini gösterdiler girişi berbat kömür ocağına mı, çimento fabrikasının içine mi, yoksa bir yatırım merkezinin göbeğine mi geldik anlamadık. Bizi turizm şehri diye kandırdılar. Şu binalara bakın (Taşbaşının limana bakan kısmını göstererek) bu şehir misafirlerini böyle mi karşılıyor....

 Ne diyelim, meydanımız güzel, köftemiz güzel, kemençemiz horonumuz da var, e Sümela gibi tarihi mekanlarımızda Uzungöl’ü de Allah vermiş diyoruz.

 Ama merak etmeyin size birkaç müjde vereyim... Meydan Parkı 2. Etap patlamış müteahhit batmış şimdi bitmesi gerekirken 6 ay daha zor ancak biter, Diş hastanesi patlamış müteahhidi batmış, Akyazı’nın çatı montaj işi yavaş ilerliyormuş işi alan taşeronda mı yoksa ödenekte mi sıkıntı bilmiyorum,

Erdoğdu yolu devam ediyor, Botanik Park Devim Ediyor, Kanuni Bulvarı Devam Ediyor.

Ama otobüslerimiz klimalı, belediyemizin makine parkı süper, asfalt ve beton santrallerimiz betonsuz, asfaltsız yol bırakmıyor.

 Daha ne istiyorsunuz, adamlar harıl harıl çalışıyor işti. Ayranımız budur, yarısı sudur. Daha iyi vardı da biz mi seçmedik diyeceksiniz. E sizde haklısınız.