61SAAT HABER SERVİSİ - Konuyu son olarak ise TBMM’de gündeme getiren isim İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs oldu. 
Örs, Ümraniye Belediyesine sert tepki gösterirken, “Trabzon” isminden mi rahatsızlık duyulup duyulmadığın sordu. 


Alanın Orman Bakanlığından kiralandıktan sonra Trabzon Park adıyla halkın kullanımına sunulduğuna dikkat çeken Örs, “ TİAB tarafından yaklaşık 10 yıl önce Orman Bakanlığından kiralanan alan, Trabzon Park adıyla halkın kullanımına sunulan içerisinde bir çok sosyal donatıların bulunduğu mesire yerine Ümraniye Belediyesi tarafından adeta el konulması Trabzonlu hemşerilerimizin haklı tepkisine yol açmıştır. 
Bu yerin kira sözleşmesini yenilemek üzere ilgili dernek tarafından yapılan başvuru Orman Bakanlığı yetkililerince olumlu bulundu. Tam sözleşme yenilenmesi sırasında Ümraniye Belediyesi, TİAB’ın tahsisinde bulunan bu alana talip olmuştur. 
Belediye ısrarla TİAB’ın çırçır ormanı ve mesire alanında ki üst kullanım hakkının iptal edilmesini ve alanın kendilerine tahsis edilmesini istemiştir. 


Bugün geldiğimiz süreçte Orman Bakanlığının aldığı yeni kararla Trabzon Park, Ümraniye Belediyesinin uhdesine bırakılmıştır. Bu mesire yerinin ortada hiç bir problem yok iken adeta yangından mal kaçırırcasına TİAB’ın elinden alınıp Ümraniye Belediyesine tahsis edilmesi izaha muhtaç bir vakadır” dedi. 
Trabzon Parkın hemen yanında bulunan ve Ümraniye Belediyesine tahsis alan değerlendirilemediği için İstanbul Büyükşehir Belediyesine devredildiğine ve bölgede Orman Bakanlığının bir çok alanı olmasına rağmen özellikle Ümraniye Belediyesinin özellikle Trabzon Parka talip olduğuna dikkat çeken Örs, “Trabzon parkın yanında bulunan ve Ümraniye Belediyesine tahsisli bir alanın önceki yıllarda değerlendirilemeyeceği gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesine devredildiği hafızalardayken, Ümraniye Belediyesinin Trabzon Park üzerinde ki ısrarının sebebi nedir? 


Ayrıca bölgede Orman Bakanlığına ait başka alanlar varken, neden ille de Trabzon parkın tahsisinde ısrar edilmektedir. 
Yoksa bu alanın adının Trabzon park olmasından bir rahatsızlık duyulmaktadır. 
TİAB’ın bugün uyguladığı haksız uygulamanın ortadan kaldırılması ve yasal haklarını kullanma noktasında ki girişiminde konunun takipçisi olacağım” diye konuştu.