Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon ve Rize İlleri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (TRABRİKAB) Encümen Toplantısı’nın ardından Araklı ilçesinde yapımı devam eden Taşönü Katı Atık Entegre ve Bertaraf Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Vali Ustaoğlu ve Başkan Zorluoğlu, Türkiye’de bir ilk olan tesisin son durumuyla ilgili firma yetkililerinden detaylı bilgi aldılar.  Tesis, kasım ayında Trabzon’a hizmet vermeye başlayacak. 

TÜRKİYE’DE İLK OLACAK 
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşi Emine Erdoğan Hanımefendi riyasetinde ‘Sıfır Atık’ mottosu ile yola çıkılan, dünya standartlarında Türkiye’nin ilk entegre katı atık bertaraf tesisi olan Taşönü Katı Atık Entegre ve Bertaraf Tesisi çalışmalarında sona yaklaşıldı.  Çöpten Gazlaştırma ile enerji elde edilmesinde de 12.8 MW ile (50 bin hane) Türkiye’nin en büyük tesisi olma özelliğini taşıyacak. 1,5 milyon nüfusa hizmet etme kapasitesi ile Trabzon’un geleceğini güvence altına alan bu önemli yatırım, kasım ayında şehrimizin hizmetinde olacak. 60 milyon dolara mal olan Katı Atık Entegre ve Bertaraf Tesisi tam kapasite ile hizmete girdiğinde, 600 kişiye istihdam sağlayacak” ifadelerini kullandı. 

ENCÜMEN ÜYELERİ DE KATILDI
Taşönü Katı Atık Entegre ve Bertaraf Tesisi’nde yapılan incelemede encümen üyeleri Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ile birlikte Araklı Kaymakamı Kürşat Karaca, Rize Çevre Şehircilik İl Müdürü Ali Serkan Savaş ve tesisi yapan şirket yetkilileri de hazır bulundu.