61SAAT SPOR SERVİSİ

Slovakya'nın Polonya karşısındaki galibiyet golünün asistini yapan Marek Hamsik'in performansı kısa sürede gündem oldu.

Tivibu Spor ekranlarında karşılaşmayı değerlendiren Müjdat Mustafa Muratoğlu ve Altan Tanrıkulu’dan Hamsik’e övgü dolu sözler geldi.

''HEYECAN DUYDUM''

Müjdat Mustafa Muratoğlu yaptığı açıklamada ''Trabzonspor taraftarları farklı bir göz ile izledi. Sağlıklı bir Marek Hamsik, sakatlık sorunu yaşamaz ise bu lig içerisinde varlığını hissettirmedi diyemeyiz. Bu sezon doğrudan 12 gole gözü kapalı katkı sağlayacağını düşünüyorum. Benim bugün edindiğim izlenimler bu yönde. İyi bir transfer olacak gibi gözüküyor. Takımı sahiplenebilecek bir isim. Deneyimli ve milli takımda da bunu yapıyor. Bunu Avrupa Şampiyonası'nda yapması çok özel bir sahne. O mental gücü Trabzonspor’a yansıttığı durumda çok faydalı olacaktır. Trabzonspor taraftarları heyecanlanıyor bende futbolsever olarak bugün onu izleyince bir heyecan duydum.'' ifadelerini kullandı.

''TRANSFER BAŞARISIDIR''

Altan Tanrıkulu yaptığı açıklamada ''Avrupalı senin  ligini televizyondan değil de özellikle sosyal medyadan takip ediyorsa senin ligini önemsiyor. Mesela bir bakıyorlar Biglia’nın ismi geçiyor. Arjantinliler içinde önemli, Barcelona için de İtalya için de Biglia önemli. İşte Hamsik böyle bir oyuncu. Artık Slovaklar ilgi gösterecek, Çin’den geldi orası ilgi gösterecek. İtalyanlar Hamsik’i zaten Maradona’nın rekoru kıran kişi olarak biliyorlar. Gervinho transferi vizyon transfer değildi ama hamle transferiydi. Tutarsa iyi olur tutmazsa önemli bir marka. Ama Hamsik öyle değil. Onu Türkiye’ye getirebilmek önemli bir transfer başarısıdır.'' ifadelerini kullandı.