Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu karşılaşmasında deplasmanda Norvec temsilcisi Molde’nin konuğu oldu. İlk maçta sahasında rakibiyle 3-3 berabere kalan Bordo Mavililer, rakibini deplasmanda mağlup ederek tur geçerek İtalyan devi Roma’nın rakibi olmak istiyordu. Teknik direktör Abdullah Avcı Trabzon’da oynana ilk maçta 3 gol yiyip penaltı kaçıran kadrodan memnu olacak ki bu maça da aynı kadroyla çıktı.

Karşılaşmanın başında ev sahibi Molde ilk maçtaki gibi geride bekleyip kaptığı toplarla sağ taraftan ceza sahamıza girmeye çalıştı. Bu şekilde bir iki pozisyonda buldu ama değerlendiremedi. Trabzon gole en çok ilk maçın ilk golü gibi bir köşe atışından yaklaştı onda da direğe takıldı. İlk yarıdaki oyunun genelinde Trabzonspor hücum anlamında daha derli toplu görüntü verdi. Ancak savunma için aynı şeyleri söylemek zor. Takım o kadar önde oynuyor ki gol yiyecek ama yerse de iki katını atacak hissiyatı veriyor. Öndeki oyuncular birçok pozisyonda bana göre bencillik yaptılar. Kalabalık hücumda daha kolektif oynasalar, son paslarda hata yapmasalar golü bulmuşlardı. Böyle savunmaları açmak için daha fazla şut atmak lazımdı. Üstelik bu özelliğe sahip hücumcular ve Bakasetas ile Hamsik gibi orta sahalar da oyundaydı. Takım ilk yarıda ceza sahasına kadar iyi gidip her seferinde eli boş döndü. Bu oyunla da ilkyarıda tabelada bir değişiklik olmadı.

İkinci yarıda Abdullah Avcı oyun düzenimizi bozmadan başladı. Bu kadar hücum oynarken golü yine bir köşe vuruşu sonrası 58. Dakikada bulduk. Gol çok iyi zamanda geldi. Trabzonspor bu skor avantajı ile çakılı oynayan rakibi üzerine çekerek 2. Golü bulmaya Bruno Peres ile çok yaklaşsa da yine üst düzey bir bencillik örneği izledik. Hamsik'in pasında Peres savunma arkasına hareketlendi. Kaleciyi de geçti, ama açısını kaybetti. Sonrasında ceza sahası içinde 3 takım arkadaşı olmasına rağmen dar acıdan şut attı ve savunma topu uzaklaştırdı. Benzer bir pozisyona da Yusuf Sarı imza attı. Ve bu karşılaşmada atılan tek gole Bordo Mavililer tam turu gecen taraf olduk derken uzatmanın 7. dakikasında yine bir kolektif defans hatası ile kalesinde golü gördü. Trabzonspor'un son dakika golü yeme hastalığının tedavisi yok galiba bunu yine yaşayarak tecrübe ettik. 1-1 lik beraberlik ile maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda da gol çıkmayınca maç penaltılara kaldı. Açıkçası maçı buralara getirdiğimize inanamıyorum. Ve penaltılarla tur Trabzonspor’a geldi.

Tüm iyi niyetimle Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın bu maçta oyuncularının 120 dakikalık oyun performanslarını görmek istemiş olacağını düşünmek istiyorum. Eğer değilse yazılacak çok şey var… Sezon başı olduğu için Avcı’ya biraz daha opsiyon vereceğim. Yine de turu geçmek güzel en azından Mourinho ve Roma’yı canlı olarak Akyazı’da izleyeceğiz.

Maçın geneline gelirsek Trabzonspor ilk maça göre savunmaya daha çabuk geri döndü. İlk maçta Trabzonspor ev sahibi avantajı ile baskın bir hücum futbolu oynadı, iyi de pozisyonlar bulmuştu ama defansta bir o kadar da başarısız idi. Bu maçta daha kontrollü oynadı ama bu sefer de pozisyonu yok ve çok kolay kontra yiyor. Bu takıma en az 1 ay daha lazım bir de iyi bir …