61saatTV/Magazin 

Asıl adı Abdurrahman Lermi ama arkadaşları ona ‘Apolas’ lakabını taktı.  Müzik hayatında bu isimle tanındı. Bu lakap, herhangi bir dile ait olmadığı gibi özel bir anlam da taşımıyor.  Apolas Lermi bu isim nedeniyle Türkiye’de çeşitli önyargıların kurbanı oldu. Küçük yaşta ailesiyle birlikte Trabzon’un Tonya ilçesinden İstanbul’a göç eden Apolas Lermi, lise yıllarında müzik çalışmalarına başladı. Lermi zorlu bir sürecin ardından 2011 yılında Kalandar isimli ilk solo albümünü çıkardı.

Trabzon kültüründen hiçbir zaman kopmayan Lermi, popüler kültüre malzeme olan ve özünden uzaklaşan Karadeniz müziğini, bu albümle özüne döndürdü. 2014 Ocak ayında piyasaya çıkan Santa albümü de tamamen Trabzon müziğini ve kültürünü yansıtıyor. Artvin ve Rizeli müzisyenlerin Karadeniz müziğini temsil ettiği günümüzde Trabzon’dan Volkan Konak’ın ardından Apolas Lermi’nin de yıldızı parlıyor. Yüreklere dokunan sesiyle söylediği türkülerde acı, hüzün, hasret, kavuşma, sevinç gibi birçok duyguyu yaşatan Lermi, kendi deyimiyle; dünya müziğinde mütevazi bir yer edinmeyi amaçlıyor. Apolas Lermi’nin seslendirdiği türküler televizyon dizilerinde, filmlerde ve belgesellerde yayınlandı.

KTÜ İletişim Kulübü her yıl düzenlediği yılın EN’leri yarışmasında bu yılki en beğenilen yöresel ses sanatçısı ödülünü Apolas Lermi’ye verdi. Ayrıca Trabzon Gazeteciler Cemiyeti de yılın sanat ödülüne Apolas Lermi'yi layık gördü. Santa albümünün ardından konserlere ağırlık veren Lermi, Karadeniz turnesi kapsamında Media Park Production organizasyonu ile, 9 Mayıs Samsun, 10 Mayıs Ordu, 11 Mayıs’ta Trabzon Garage Event Hall’de olacak. 
Konserler öncesi 61saat TV'ye konuşan Apolas bakın mesaj verdi;

Apolas Lermi'den turne öncesi hayranlarına mesaj paylaşan: 61saat