Türk sinemasının ’Afrodit’i Banu Alkan, "Şimdilik herhangi bir birlikteliğim yok. İşime ve projelerime ağırlık verdim. Yakında ‘Parfüm’ adında bir albümüm çıkıyor” dedi.
Gazetecileri Akbük’te satın aldığı villayı gezdiren Banu Alkan, özel hayatıyla ilgili soruları yanıtladı. Alkan, “Biliyorsunuz benim hayatıma iki erkek girdi. Birincisi Rahmetli Gürbüz Bey, diğeri ise Murat Taşdemir. 13 yıl sonra bu bitmez denilen büyük aşk bitti. Bir kelime ile bitti. Şimdilik herhangi bir birlikteliğim yok. İşime ve projelerime ağırlık verdim. Yakında ‘Parfüm’ adında bir albümüm çıkıyor. Çok güzel şarkılar var. Kurban Bayramına yetiştireceğiz ”dedi.

“TÜM ŞARKI SÖZLERİ BANA AİT”
Albümde yer alan şarkılarıyla ilgili bilgi veren Alkan, “Ben şarkı sözlerimi kendim yazarım. Bir iki tane amatör söz yazarı arkadaşlarımın şarkılarını okudum. Çok beğenileceğini biliyorum. Bekleyin görün. Sahne çalışmasını çok tercih eden biri değilim. Özel günlerde salonlarda, davetlerde şarkı söylemeyi tercih ediyorum. Yakında çekilecek klipimin birini de Didim de yapmayı düşünüyorum. Didim, Bodrum’dan sonra Türkiye’nin en güzel yeri” diye konuştu.
Didim’in zengin tarihi kaynaklar üzerinde bulunduğunu ifade eden Afrodit, “Zamanında değerlerimizi toplayıp yurtdışına götürdüler. Kültür Bakanı olsam ilk işim onları geri almak olur. Dünyada turizm artık kültür üzerinden yürüyor bizler hala bunun farkında değiliz” diyerek tarihi değerlere sahip çıkılması istedi.
Didim’de bulunan dünyaca Ünlü Apollon Tapınağı ve Milet Antik Kentinin kendisini heyecanlandırdığını ifade eden Alkan yakında çıkacak olan “Parfüm” isimli albümünün çıkış parçası olan “Aşkın Kokusu” isimli parçaya Didim Apollon Tapınağı, Milet Antik Kentinde ve Akbük’de klip çekmek istediğini belirterek “Didim ve Akbük’ün fahri elçisi olurum” dedi

“İSTANBUL’DAN KOPMAM İMKANSIZ”
Sürekli olarak Akbük’te yaşamayacağını kaydeden Alkan, şöyle konuştu: “Ben İstanbul’u çok seviyorum. Oradan kopmam imkansız. Fakat Akbük Doğa evlerinden almış olduğum evimi çok güzel düzenleyip zamanımın bir bölümünü burada geçireceğim. Dediğim gibi burası saklı kalmış bir cennet. Çok sevdim. Artık sık sık görüşeceğiz. Akbük’ü tüm dünyaya tanıtacağız. Herkesin bildiği gibi Bodrum nasıl ki Zeki Müren ile Bodrum olduysa, Akbük’te Afrodit ile neden olmasın”
(İHA)