Adana’da 24. Uluslararası Adana Film Festivali’nin ilk günü düzenlenen Aleyna Tilki konseri, sahneye atılan yabancı cisimlerin ardından bariyerleri aşan seyircilerin alana hücum etmesi üzerine yarıda kaldı.

Aleyna Tilki için çoğunluğu genç binlerce Adanalı, Seyhan Nehri kıyısında oluşturulan Sinema ve Kültür Sanat Kasabası’ndaki konser alanına akın etti. Girişlerin ücretsiz olması ve güvenlik zafiyetinin de etkisiyle alanda adeta izdiham görüntüleri ortaya çıktı. Konser alanının Cono aşireti mensuplarının yaşadığı Sinanpaşa Mahallesi’ne çok yakın olması da izleyici profili konusunda kafalarda soru işareti oluşturdu.

Aleyna Tilki, sahneye çıkıp şarkılarını seslendirmeye başladıktan kısa süre sonra bariyerleri aşan yüzlerce kişi sahneye doğru akın etti. İlk etapta gelenleri sahneden uzaklaştırmaya çalışan güvenlik görevlileri yetersiz kalınca sanatçı henüz birkaç şarkı bile söylemeden 15 dakika sonra atılan yabancı cisimler ve sahneye akın eden izleyiciler yüzünden alanı korumalar eşliğinde terk etti. Konserin başlamadan bitmesi, Aleyna Tilki’yi izlemeye gelen Adanalıları hayal kırıklığına uğratırken, geleneksel festival organizasyonuna da gölge düşürdü.

Konseri izlemeye giden gençlerden Aybala Kaplan, Aleyna Tilki’nin kendi yaşıtı olduğunu ifade ederek, “Yaptığını terbiyesizlik olarak karşılıyorum. Yapmaması gereken bir hareketti. Gençlerin de barikatı aşmaması lazımdı ama barikatı aşmışlar yapabilecek bir şey yok. Burası Adana böyle şeyleri beklemesi gerekir. Eğer korkuyorsa gelmeyecekti” dedi.

İbrahim Aşkın isimli vatandaş ise 24. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında Aleyna Tilki konseri için alanda olduğunu belirterek, “Gelip 15 dakika konsere çıktı. Sonrasında çekip gitmesiyle Adana halkına ve gençlerine çok ayıp ettiğini düşünüyorum. Bu hareketi kendisinden beklemezdik. Güvenlik önlemlerinin de biraz daha arttırılmasını isterdik. Biz de böyle olmasını istemezdik. Sonuçta Aleyna Tilki sevilen biri seneye düzenlenecek festivale gelmesini de isteriz” şeklinde konuştu.

(Elif Ayşenur Bay / İHA)