Aleyna Tilki'nin X Large adlı gece kulübünde yarı çıplak erkek dansçılar eşliğinde şarkı söylerken çekilen görüntüleri gündem yarattı.

"ÇIPLAK DANSÇILAR BİLGİMİZ DAHİLİNDE"

Sabah'ta yer alan habere göre 16 yaşındaki şarkıcının annesi Trabzon Oflu Havva Tilki, fotoğraflar için ilk önce "Günaydın'daki görüntüler fotomontaj" açıklamasını yaptı. Daha sonra ağız değiştiren Havva Tilki, görüntülerin 'normal' oduğunu söyledi: "Bahsettiğiniz gay bar, düşündüğünüz gibi bir yer değil; insanlar kız arkadaşlarıyla da gidiyor. Çıplak dansçılar da bilgimiz dahilinde. Aleyna şarkı söylerken gelip şarkı bitince sahneden indiler." Aleyna Tilki'nin annesi Havva Tilki, mekanın marjinal olduğunu kabul etti ama "Bu durum bizi ilgilendirir" dedi.



TÜRKİYE'DE YASAK GELDİ, YURT DIŞINA GÖTÜRÜYORLAR

Menajer Melek Sarıgil ise, Aleyna Tilki'nin barlarda sahneye çıkmasından para almadığını söylemişti. Daha sonra Sarıgil; Tilki'nin sahneye çıkması için 'Emrah Karaduman'la birlikte veya sadece orkestrasıyla' olmak üzere iki fiyat seçeneği sunduklarını belirtti. Çelişkili ifadelerde bulunan Tilki Ailesi ve menajerin; Türkiye'de sahne yasağı gelmesinin ardından Aleyna'yı yurt dışına götürme kararı aldığı öğrenildi.

ALEYNA'YI OKULDAN ALDILAR

Lisede okuyan Aleyna'yı okuldan alan Tilki Ailesi, genç şarkıcıyı Almanya'daki alkollü mekanlarda çalıştırmayı planlıyor. Ancak Türkiye'de olduğu gibi, Avrupa'da da 18 yaş altı çocukların alkollü mekanlarda sahneye çıkması yasak. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 34, 35 ve 36'ncı maddelerine göre; çocukların bu tür ortamlarda çalıştırılması uluslararası suç niteliği taşıyor. Eğer Aleyna, Almanya'da gece kulüplerinde sahneye çıkarsa ailesi ve ekibi, ağır cezalar alabilir.