51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ünlüler kırmızı halıdan geçti.
51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Antalya Expo Center’deki kapanış ve ödül töreni kırmızı halı geçişleriyle başladı. Şıklıkta birbirleriyle yarışan ünlülerin kırmızı halıdan geçişleri göz kamaştırdı. Eşref Kolçak, Yusuf Sezgin, Azra Akın, Hülya Koçyiğit, Cüneyt Arkın,Halit Ergenç ve bir çok ünlü kırmızı halıdan geçti.
Kırmızı halıdan geçen Yeşilçamın ünlü sanatçılarından Hülya Koçyiğit, Antalya altın Portakal Film Festivali’nde 1964 yılında ilk ödülü aldığını hatırlattı. Koçyiğit, festival tarihinde en fazla ödül alan kadın oyuncu olmanın onuru yaşadığını belirterek, Türk sinemasına teşekkür etti.
Yine Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden Cüneyt Tarkın kırmızı halıdan eşi Betül Arkın ile birlikte geçti. Gazetecilere poz veren Arkın, genç sinemacıların başarılı filmler yaptıklarının altını çizerek, daha çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu. Kendisinin film çekerken günde 16 saat çalıştığını ifade eden Arkın, “Şimdi de Türk halkı bizi hala alkışlarla karşılıyorlar” dedi.
Son dönemin başarılı oyuncularından Azra Akın ise heyecanlı olduğunun altını çizerek, “Sinemayı severek yapıyorum. Bugün buradan ilham almak istiyorum. Sinemayı beslemek ve sinemadan beslenmek istiyoruz” diye konuştu.
Genç oyuncularından Nesrin Cavadzade, Altın Portakal’ın prestijli festivallerden biri olduğunu işaret ederek, “Burada bulunduğumuz için mutluyuz. Başarılı filmlerimiz var heyecanlıyım. Bakalım bu akşam C vitamini alabilecek miyiz” şeklinde konuştu.
(İHA)