A Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri play-off turu ilk maçında bu akşamHırvatistan ile karşılaşıyor. Türk Telekom Arena’da saat 21.05’te başlayacak ve Star TV’den canlı yayınlanacak maçı Alman hakem Felix Brych yönetecek

Rövanş salı günü

Tüm Türkiye’nin heyecanla beklediği karşılaşmanın rövanşı, 15 Kasım Salı günü Zagreb’de yapılacak ve Polonya ile Ukrayna’nın ortaklaşa düzenleyeceği Euro 2012’ye gidecek ekip belli olacak. Zorlu maç öncesi, gol yemeden galip gelmek büyük önem taşıyor. Eğer millilerimiz böyle bir sonuç alırsa, rövanşta için büyük avantaj yakalayacak.

2008 Avrupa Şampiyonası’nın çeyrek finalinde unutulmaz bir maç sonunda penaltılarla elediğimiz Hırvatlar, son 8 büyük turnuvanın 6’sında finallere kalmayı başardı. Buna karşılık daha önce 4 kez play-off oynamak zorunda kalan Milli Takımımız, bunların 2’sinde final bileti alırken, 2 kez de elendi.

Kazım oynayamayacak

Sol arka adalesindeki ödem nedeniyle ilk antrenmanlarda takımdan ayrı kalan ve önceki gün ilk kez sahaya çıkarak çalışan Kazım Kazım'ın, dün ise takımla birlikte ısındıktan sonra fizyoteparist eşliğinde çalıştığı bildirildi. Kazım'ın, bugünkü karşılaşmada oynamayacağı açıklandı.

3 maç daha var

2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off turunda bu gece 3 maç daha oynanacak. Karşılaşmaların programı şöyle: 21.00 Bosna Hersek-Portekiz, 21.15 Çek Cumhuriyeti-Karadağ, 21.45 Estonya-İrlanda Cumhuriyeti

Milli Takım’da 9 futbolcu, bu akşam sarı kart görürse rövanşta cezalı duruma düşecek. Ay yıldızlılarda Emre, Servet, Hakan Balta, Kazım, Sabri, Arda, Selçuk Şahin, Burak ve Hamit kart sınırında bulunuyor.

A Milli Takım, Türk Telekom Arena’da yaptığı 4  maçtan 3’ünü kazandı, 1’ini ise kaybetti. Milliler bu statta, Estonya’yı 3-0, Kazakistan’ı 2-1, Azerbaycan’ı 1-0 yendi, Almanya’ya ise 3-1 yenildi.

Son 5 golün 3’ü Burak’tan

TÜRKİYE’nin elemelerde bulduğu son 5 golün 3’ü Burak Yılmaz’dan geldi. Bu sezon müthiş bir form yakalayan Burak, 1-1’lik Belçika, 2-1’lik Kazakistan ve 1-0 kazandığımız Azerbaycan maçlarında fileleri havalandırdı.

En büyük silahımız 

A Milli Takım’ın, 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde en golcü ismi Arda Turan oldu. Yıldız futbolcu grup maçlarında 4 gol atarken, Burak Yılmaz 3, Hamit Altıntop da 2 gol kaydetti.

Çok kararlı ve istekliyiz

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Hırvatistan maçına hazır olduklarını ifade etti ve “Oyuncularımız bu zorlu görevi başarmak adına çok kararlı ve istekli” dedi. Deneyimli çalıştırıcı, Hırvatistan’ın favori gösterilmesi hakkında ise, ‘‘Bizim de onlara çok zor bir akşam yaşatacağımız kesin” yorumu yaptı.

Muhtemel 11'ler

Türkiye: Volkan, Gökhan, Servet (Giray), Egemen. Hakan Balta, Selçuk, Sabri, Emre, Hamit, Arda, Burak.
Hırvatistan: Pletikosa, Srna, Vida, Simunıc, Pranjic, Perisic, Vukojevic, Rakitic, Modric, Eduardo, Mandzukic

STAT: Türk Telekom Arena
SAAT: 21.05
KANAL: Star
HAKEM: Felix Brych (Almanya)