Trabzonspor’un Beşiktaş’a 1-0 kaybettiği maçın ardından, İstanbul basınından köşe yazarları Trabzonspor’un son dakikalarda attığı golü neredeyse yok sayarak hiç bahsetmedi. Penaltı kararı ise hemen hemen hepsinin kalemleri ile sayfalarına aktarılırken, hakem Fırat Aydunus’u ise göklere çıkardılar.  

 

Milliyet / Cemal Ersen

Sabır ve disiplin
 “
Geri dönüşlerde zorlanan Trabzonspor orta sahası ile savunması arasında büyük boşluklar oluştu. Bu tabloyu gören Carvalhal’in akılcı hamleleri Mustafa Pektemek ile Holosko gibi iki etkili forveti oyuna sürmek oldu. Nitekim hemen arkasında yine hızlı bir hücum ve Celustka’nın neden olduğu penaltı golü Beşiktaş’ın istediğini almasına yetti”

 

Hürriyet / Erman Toroğlu
Kazanan haklıdır

“Kaliteli bir maç seyredemedik. Bu tip maçlara büyük maç diyoruz; ama oynanan futbol maalesef küçük. Yalnız futbolda şöyle bir gerçek de var; kazanan daima haklıdır. Trabzon’dan 3 puanla dönmek, öyle ya da böyle başarıdır. Mühim olan kazanırken eksikleri görmek ve çarelerine bakmak. 
Fırat Aydınus iyi bir maç yönetti. Penaltı kararı ve kırmızı kart doğru. Bazı sarı kartlarda cimri davrandı. Bence de doğrusunu yaptı. Maç zaten ağır oynandığı için zorlanmadı. Bir defa da olsa hakemin topla çarpışmaması lazım. Oyunun içinde olmayacaksın, daha doğrusu oyuna müdahale etmeyeceksin, vücudunu oyun alanının dışına atacaksın”

Milliyet / İlker Yasin
Carvalhal nihayet

ŞENOL Hoca’ya sormak isterim; hafta içi zorlu Inter maçında yorulan oyuncularla başlamak neden?
Henrique, Volkan kötü oyuncular mı? Carvalhal beş haftadır kadroya almadığı Fernandes’i ilk 11’de sahaya sürme riskine girerken ve Ernst, İbrahim Toraman, Fernandes, Ekrem’le savunma ağırlıklı bir göbek oluştururken, Şenol Hoca bu tür riskleri göze almıyor. Quaresma işte böyle oynamalı...

Milliyet / Atilla Gökçe
Carlos kazandı!
Fırat Aydınus penaltı ve kırmızı kartta kanımca doğru karar verdi.
Quaresma, attığı golün ötesinde hem show, hem de iş yaptı. Yine de bazı tercihleri tartışılır.
Her neyse... Güzel maç için teşekkürler...

Star / Güven Taner
Beşiktaş Gereğini yaptı

Carvalhal 72’de, pasif kalan iki adamı Almeida ve Ekrem’in yerlerine Mustafa ile Holosko’yu sürerek, bir vites daha yükseltti. Artık üç puanı istiyordu. Bu iki yerine üç puan yitirmeyi göze almaktı ve de doğru karardı.  Baskılı oyuna geçmesi, bir penaltı getirdi. Aydınus’un penaltı ve kırmızı kart kararı Trabzonspor’un talihsizliği idi ama kaçılamaz doğru bir karardı. Futbol böyle... Kazanma noktasına geldiğiniz maçlarda puan yitirebiliyorsunuz, karamsar maçlarınızda, umudunuzu yeniden yaratabiliyorsunuz.

 

Rıdvan Dilmen/ Fotomaç
Carvalhal’den ders

Carvalhal, Trabzonspor'u önce durdurmayı, sonra vurmayı düşünmüştü.
80. dakikadan sonra oyuna iki forvet alarak 0-0'a razı olmayacağını gösterdi. Carvalhal kesinlikle korkak bir hoca değil. Bunu da gördük. Beşiktaş her geçen gün takım gibi oynuyor, Carvalhal her geçen gün büyüyor. 

 

Şanlı Sarıalioğlu / Yenişafak
Kartal kopardı aldı
Beşiktaş çok zor bir virajı akıllı oyunuyla geçmesini bildi. Ve tekrar "ben ligde iddialıyım" mesajını verdi. Trabzonspor'un pasif oyununda hafta içinde İnter ile oynadığı maçta etkili oldu.

 

Alper Tunga Albayrak / Yeşişafak
Dün Beşiktaş'ın tüm planları harfi harfine tuttu. Konuk ekip ligin en zor deplasmanından üç puanla dönmesini bildi. Trabzonspr'un da oyun olarak son zamanlarda yükselişi, skor olarak istikrarsızlığı devam etti.

 

Sabah / Ahmet Çakar
Aydunus Harikaydı

Sahada iki kaleci ve Egemen dışında bir dev daha vardı. O da hakem Fırat Aydınus. Bir maç ancak bu kadar iyi bu kadar sakin ve bu kadar başarılı yönetilebilir. Penaltı pozisyonunda kararı yüzde yüz doğru. Zira kaleciden dönen topa Mustafa hamle yaptığında Celustka tarafından düşürülüyor.Hareket penaltı ve bariz gol şansı olduğundan kartın rengi kırmızı. Maçın son anında Glowacki'nin Egemen'i iterek vurduğu kafa sonrası Sivok topu kendi kalesine attı. Burada da faul kararı doğru. İtme hareketi çok net görülüyor


Ömer Üründül / Sabah
GÜNEŞ DERSİNİ ÇALIŞMAMIŞ
 
Şenol Güneş ise bu maçın dersini hiç çalışmamış. Şampiyonlar Ligi'ndeki İnter maçının 11'i ile derbinin 11'i farklı olmalıydı. Beşiktaş'ta İsmail'in defansif yönü zayıf. Önünde de Quaresma var. Serkan sağ bekte oynarken, geriden yaptığı zamanlamalı koşularla bu kulvara ofansif etkinlik getiriyor. Örneğin Serkan arkada, Volkan önde dizilişi bu maç için sağ kulvarı hücum girişimlerinin odak noktası haline getirirdi. Halil de kanat oyuncusu olmadığında sol kulvar da çalışmadı. Bu şekilde tam Beşiktaş'ın istediği oldu. Burak, her zaman vurguluyorum, yapısı itibarı ile ilerde son adam rolüne uygun değil. Beşiktaş göbeğinde oynayan Egemen ve Sivok deneyimli ve uyumlular. Bir de İbrahim'i ekleyelim, toplam üç stoper ve bu şartlarda Trabzonspor hücum girişimlerini santrfor özelliği olmayan Burak'ın üstünden gerçekleştirmeye çalıştı. Hiç olmazsa Henrique gibi duvar olacak bir santrfor oynayıp da oralarda yer açabilirdi. Bütün bu yanlışlar da doğal olarak yenilgiyi getirdi.