Murat Boz’un 23 Aralık’ta vizyona giren ‘Dönerse Senindir’ adlı filmindeki hemşire sahneleri için Bursalı hemşirelerden tepki geldi.
Vizyona geçtiğimiz hafta giren ‘Dönerse Senindir’ adlı film, başta hemşireler olmak üzere, sağlık çalışanlarının tepkisine neden oldu. Bursa Onkoloji Hastanesi çalışanları da tepkilerini postaneden filmin yapım şirketine faks göndererek gösterdi. Hiçbir hastanede bu kıyafetlerle görev yapan hemşirenin bulunmadığını ifade eden hemşire Dilek Ay” Hemşirelik toplumda en kutsal ve en eski mesleklerden biridir. İnsan yaşamının her alanında doğum öncesinden başlayarak yaşamın sonuna kadar her daim vardır. Böylesine kutsal bir mesleğin reklamlarda, kliplerde ve filmlerde giyim, kuşamıyla cinsel obje olarak gösterilmesi kabul edilemez. Unutulmamalıdır ki bizlerde toplumda yaşayan, ailesi ve çevresi olan bireyleriz. Bu denli çirkin ve onur kırıcı sahneler son derece bizi rahatsız etmekte ve meslek saygınlığımızı zedelemektedir. Bizler mesleğimizi daha iyi nasıl yapabiliriz endişesindeyken yalnızca reyting uğruna aşağılanmamızı şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

"HEMŞİRELİK MESLEĞİNİN CİNSEL OBJE OLARAK GÖSTERİLMESİNİ KINIYORUZ"
Hemşirelik mesleğini aşağılara çeken görüntülerden rahatsızlık duyduklarını belirten Onkoloji Hastanesi Başhekimi Oktay Çelik, ”Hemşirelik mesleğinin cinsel obje olarak gösterilmesini kınıyoruz. Hemşire arkadaşlarımızla birlikte bu durumu protesto amacıyla film şirketine faks çekiyoruz. Hiçbir arkadaşımız o filmi seyretmeyecek. Her mesleğin saygınlığı olduğu gibi hemşirelik mesleğinin, özellikle sağlık çalışanlarının saygınlığının da toplumda hak ettiği yerde olması gerekiyor. Hemşire demek kız kardeş demek. Hiç kimse kız kardeşini o görüntülerde görmek istemez “ diye konuştu.
(Yakup Vardar /İHA)