Beşiktaş'ın deplasmanda Trabzonspor'u 1-0 mağlup ettiği maçın ardından siyah beyazlı ekibin teknik patronu Carlos Carvalhal Lig TV mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

Carlos Carvalhal'ın sözleri şu şekilde:

"İki şey söylemek istiyorum öncelikle. Dünyada uluslararası finansal sorunlar olduğunun farkındayız. Beşiktaş'ta da bu yaşanabiliyor. Bu olayı kapatmak için bir şey söyleyeceğim. Takımımdakiler üst düzey profesyoneller. Bunu sahada gördük. Biz bir takımız. Bizim endişemiz yok. Başkana ve yönetime desteğimiz tam. Kimsenin farklı düşünmesini istemiyoruz. Üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz.

Maça dönersek, iyi bir maçtı. İki takım da pozisyonlar buldu. Bizim takımımız daha kontrollüydü. Geneline bakınca beraberlik gibi gözüküyordu sonuç; ama galip olması gereken bir takım varsa o da bizdik. Genel klasmanda iyi seviyedeyiz. Şu ana kadar BursasporFenerbahçeGalatasaray veTrabzonspor gibi önemli rakiplerle maçlarımızı bitirdik. 3-4 hafta onlar kendi aralarında oynayacak."




Avni Aker'i bekliyormuş


Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma, Spor Toto Süper Lig'de 15 hafta aradan sonra gol attı. Portekizli futbolcu ayrıca bu sezon resmi maçlarda ilk golüyle de tanışmış oldu.


Beşiktaş'ın geçen sezon kadrosuna kattığı yıldız oyuncu Ricardo Quaresmageldiğinden beri 46 lig haftası geride kalırken 31 karşılaşmada görev aldı ve 4 gol atabildi. Bu sezon 12 maçın 10 tanesinde görev alan Quaresma ilk golünü Trabzonspor deplasmanında penaltıdan kaydetti.

Quaresma geçen sezon 21 lig maçında 3 gol bulmuştu. Quaresma geçen sezon 4.haftada Karabükspor deplasmanında 1 gol, 26.haftada 4-2 kazanılan Kayserispor maçında 1 gol ve 30.haftada deplasmanda 1-1 bitenKonyaspor maçında penaltıdan 1 gol atmıştı. Quaresma deplasmanda 1-0 kazanılan Trabzonspor maçına kadar son 15 lig haftasında gol bulamamıştı.Quaresma bu sezon takımının oynadığı 18 resmi maçta ise 14 kez forma giydi ve ilk golünü attı.

FERNANDES 43 GÜN SONRA

Trabzonspor ile deplasmanda oynanan karşılaşmaya ilk 11'de çıkan Manuel Fernandes böylece 43 gün sonra resmi maça çıkmış oldu. En son 15.10.2011 tarihinde İstanbul'da 2-0 kaybedilen Kayserispormüsabakasında 90 dakika oynayan Fernandes daha sonra 7 mücadelede forma giymemişti.


"Gördüğüm kartı anlayamadım"

Beşiktaş'ın Trabzonspor'u deplasmanda 1-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından siyah-beyazlılara galibiyeti getiren Ricardo Quaresmaaçıklamalarda bulundu.

Quaresma maçın ardından yayıncı kuruluş Lig TV'ye yaptığı açıklamada, "Gol attığım için mutluyum. Ancak gol atamamak beni hiçbir zaman endişelendirmedi. Ben her zaman çalışıyorum. Gol atmam ya da atmamam sorun değil. Takımımın kazanması önemliydi. Bugün burada kazandık ve mutluyuz" dedi.

Gol sevincinin ardından sarı kart görerek cezalı duruma düşmesiyle ilgili olarak, "Hakemin neden bana sarı kart gösterdiğini anlayamadım. Belki taraftarlara bir hareketim olduğunu düşündü. Bu benim gol sevincim. Kimseye karşı kötü bir niyetim yoktu. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim" şeklinde konuştu.

Zorlu mücalede takımının performansını değerlendiren Quaresma, "Takım olarak iyi oynadığımız zaman sonuçları hep iyi oluyor. Bu şekilde devam edersek şampiyon olmamamız için neden yok. Takım oyununu sergilediğimiz sürece sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

Portekizli yıldız son olarak "Rakip kaleciyi tebrik etmek lazım. Çok İyi bir performans sergiledi ve iyi kurtarışlar yaptı. Kendi performasıma gelecek olarak eski günlerime yavaş yavaş dönüyorum. Bu da sevindirici bir gelişme" diyerek sözlerini noktaladı.