Cast Ajans Nedir?

Cast Ajans sektörde ikiye ayrılır. 1 Figürasyon cast ajansları 2 Kariyer, şöhret ve yetenek yönetimi yapan ajanslar. Figürasyon ajansları; genellikle yapımın kalabalık sahnelerine ya da diyaloglu önem arz eden sahnelere bölüm oyuncusu niteliğinde oyuncu temini yapan ajanslara denir. Kariyer, şöhret ve yetenek yönetimi yapan ajanslar; profesyonel anlamda oyunculuk mesleğini yapmak isteyen kişilerin doğru şekilde kariyer basamaklarını çıkmasına yardımcı olan kuruluşlardır.

Cast Ajans Ne Değildir?

Bir fotoğrafınızı gönderip ertesi gün hayatınızın değişeceği bir yer değildir. Yani seçildikten sonra bir ajansa, hayatınızı değiştiremiyorsunuz. Kısacası sizin bir ajansa seçilmeniz önemli değil. Önemli olan oyunculuk mesleğine duyacağınız önem, disiplin, emek, saygı ve sevgidir sizi başarıya ulaştıracak yol. Figuran veya bölüm oyuncusu olmak istiyorsanız aman aman oyunculuk eğitimi almanıza gerek yok. Ancak ben bu işi meslek olarak yapacağım diyorsanız işin rengi değişiyor. Disiplinli bir şekilde emek vererek doğru yerlerden doğru bir oyunculuk eğitimi alarak yola çıkmanız gerekiyor ki her şeyden ziyade oyunculuk mesleğine büyük bir saygı ile yaklaşmanız gerekiyor.

Doğru Cast Ajansı Nasıl Bulabilirim?

Cast Ajans Ankara, İstanbul, İzmir gibi yerlerde ikamet edenler için ideal ama bu saydığımız şehirlerin dışında yaşıyorsanız şansınız biraz zor. Doğru yeri bulmanız içinde araştırma içerisinde olmanız gerekiyor. Kısacası ajansın paylaştığı film afişi, set fotoğrafları, oyuncu aranıyor tarzındaki reklamlarına çok itibar etmeyip ajansları araştırdıktan sonra en doğru gelen ajansa başvuru yapmalarını öneriyoruz.

Cast Ajans Başvurusu Yapmadan önce !

Son zamanlarda sıklıkla karşılaştığımız, X ajansından bir mesaj aldım yeni bir içecek reklamı için seçilmişim 2 adaydan bir tanesi benmişim acil para yatırmamı istiyorlar tarzında tamamen düzmece olan ajanslara karşı önlem alsınlar. Bir reklam, dizi ve sinemaya sadece fotoğraflarınızdan bakılarak seçilemezsiniz. Yönetmen sizden bir örnek oyun ister, sizi tanımadan nasıl bir oyuncu olduğunuzu bilmeden, size rol garantisi kimse veremez bu konuda da dikkatli olmalarını öneriyorum. Cast Ajans Başvuru formlarını doldurmadan önce muhakkak ajans hakkında detaylı bir araştırma yapmalarını öneriyorum. Birden fazla ajansa başvuru yaparak hangisi seçerse ona giderim zihniyetinden uzak olup, sadece 1 ajansa başvuru yapıp beklemeleri gerektiğinin altını çiziyorum.