Müzik yönetmenliğini ve aranjörlüğünü Orhan Sancak, prodüktörlüğünü Cevher’in yaptığı çalışmanın kayıt, mix ve editingini Mustafa Karaduman, masteringi Londra Metropolis stüdyolarında Tony Cousins tarafından yapıldı. AYSEL GÜREL ve AYLA ÇELİK çalışması olan albümle aynı adı taşıyan “Salkım Söğüt”ün yanı sıra albümde, GÖKHAN TEPE, GÜLİZ KÖMÜRCÜ, BORA SÜTÇÜ ve BURAK ÖKSÜZOĞLU şarkıları da yer aldı.

Yürümek istediği yolda hazırladığı yepyeni çalışması için Cevher, “müzik yapmadan yaşadığımı hissetmediğim için tutkumun peşinden gidiyorum” dedi. Daha dinamik, alaturka ve pop çizgisine sahip, modern şarkılardan oluşan albümünün en dikkat çekici özelliği; Cevher’in farklı ses rengi ve gücü yorumu.

Albümün ilk video klibi sözleri Aysel Gürel’e bestesi Ayla Çelik’e ait “Salkım Söğüt” şarkısına Profabrika’dan Gökhan Palas yönetmenliğinde Beykoz kundura fabrikasında özel bir ev seti kurularak 20 saatte çekildi.

Ankara da dünyaya gelen CEVHER ilk müzik eğitimini Ankara Başkent Musiki Cemiyetinde aldı. Müzik çalışmaları için İstanbul ‘a gelen CEVHER İstanbul ‘da Üsküdar Musiki Cemiyetinde müzik eğitimine devam etti.