Ordu Üniversitesi (ODÜ) Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Veli Türkmenoğlu, 15 Aralık tarihinde yapılacak 'Yöresel Yemek Yarışması'na çok kısa bir süre kaldığını hatırlatarak, Orduluları yarışmaya ilgi göstermeye davet etti.

Ordu Meslek Yüksekokulu'nda beraberinde Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cemile B.Karadeniz, Yrd. Doç. Dr. Saffet Sarı, Öğr. Gör. Mehmet Mısır ile düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Türkmenoğlu, unutulmaya yüz tutmuş yöre yemeklerinin hatırlanmasını sağlayarak Ordu yemek kültürünü yaşatmak, mutfağa dayalı kültür turizminin gelişmesini sağlamak amacıyla 'Yöresel Yemek Yarışması' düzenlediklerini hatırlattı.

Yarışmaya katılım süresinin 15 Aralık tarihine çok az kaldığını belirten Yrd. Doç. Dr. Türkmenoğlu, yarışmaya katılacak olanlar için tüm alt yapıyı hazırladıklarına dikkat çekti. Türkmenoğlu, "Yarışma öncesi hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız. Sıcak servis yapılması gereken yemekler için ısıtma tertibatı kuruldu. Ancak özellikle ısıtma gerekecek yemeklerimiz için ön kayıt yapılırsa gerekli tedbirleri alma noktasında daha da faydası olacaktır. Okulumuz güvenlik kapısı, uygulama restoranımız ve şehirde Ada Simit Sarayı irtibat noktası olarak formların alım ve teslimi için başvuruları beklemektedir" dedi.

Yarışma günü yemeklerini yapacak yarışmacıların, Akyazı kampüsünde bulunan Meslek Yüksek Okulu Turizm Otelcilik Uygulama Restoranına bırakmaları gerektiğini hatırlatan Türkmenoğlu, yarışma günü saat 08.30-12.00 arası Ordu Belediyesi önünden her yarım saatte bir ring servislerle katılımcıların ulaşımının sağlanacağını, aynı gün saat 17.00'de ödül töreni yapılacağını kaydetti. Türkmenoğlu, "Yarışmamızda her kategoriye ayrı ödüllerimiz bulunmaktadır. Diğer bir deyişle çil çil altın dağıtacağız" diye konuştu. Yrd. Doç. Dr. Veli Türkmenoğlu, yarışmada kategorilerinde dereceye girenlere ödül olarak birinciye tam altın, ikinciye yarım altın üçüncüye ise çeyrek altın, dördüncüye ise mansiyon ödülleri verileceğini sözlerine ekledi.