Erciş'te bir akrabalarının düğün törenine katılan Torul ilçesine bağlı Aksüt köyünden Turan Sivri (26), burada tanıştığı Erciş'in Kocapınar köyünden Zehra Bedir (19) ile anlaşarak bir süre sonra evlenme kararı aldı.  Ancak Van'da yaşanan deprem nedeniyle düğünü bir süre ertelemek durumunda kalan çift, gelinin ailesinden gelen haber üzerine Erciş'te gerçekleştirilen kına gecesinin ardından Torul'da dünya evine girdi. Torul Belediyesi Düğün Salonu'nda yapılan düğünde, genç çift kemençe eşliğinde horon oynadı.  Zehra Bedir, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Erciş ilçesinde yaşanan deprem öncesi, bir düğün vesilesiyle Turan ile tanıştıklarını belirterek,  "Depremde kaldığımız ev yıkılmadı ama çatlaklar meydana geldiği için bir süre çadırda kaldık. Havaların soğuması üzerine evimize dönmek zorunda kaldık. Deprem sırasında ve sonrasında Turan ile telefonda sık sık görüştük" dedi. 
Damat Turan ise bir akrabalarının düğünü nedeniyle Erciş'e gittiklerini ve Zehra ile bu düğünde tanıştıklarını ifade ederek, "Birbirimizi çok sevdik. Deprem olunca çok merak ettim. Durumlarının iyi olduğunu, evlerindeki bazı çatlaklar nedeniyle çadırda kaldıklarını ancak daha sonra evlerine döndüklerini öğrenince çok sevindik. Allah'a şükrediyorum, birbirini seven iki insanı deprem ayırmadı. Birbirimize kavuştuğumuz için çok mutluyuz" diye konuştu. 
Turan Sivri'nin babası Baki Sivri ise, Van'da yaşanan depremden önce bir akrabalarının düğününe gittiklerini, oğlunun bu düğünde tanıştığı Zehra ile anlaşması üzerine Erciş'in Kocapınar köyüne giderek Zehra'yı oğluna istediğini anlatarak, şunları söyledi:  "Bana 'bir de kızımıza soralım, biz size haber veririz' dediler. Olumlu cevap alınca ikinci kez Erciş'e gittik. Nişan ve düğünü konuştuk. Ancak, deprem olunca nişan ve düğünü yapamadık. Gelinimin ailesi ile bağlantıyı kesmedik. Sürekli haberleşiyorduk. Zehra'nın ailesi kına gecesini kendi köylerinde yapmak istediklerini söyleyince Erciş'in Kocapınar köyüne gittik ve kına gecesini yaptıktan sonra Zehra'yı alıpTorul'a döndük. Zehra'nın ailesi çok iyi insanlar. İnanın çok büyük konukseverlik gördük. Belki de onların bize gösterdiği konukseverliği biz gösteremezdik. Zehra'nın ailesi düğüne gelmedi. Çocukları olduğu, hayvanları bulunduğunu için kendileri gelemedi. Biz de gelinimizi alıp geldik. Düğün bugüne kısmetmiş. Allah her ikisini de bir yastıkta kocatsın."