İstanbul 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Ece Erken ile tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmada kimlik tespiti yapılan Ece Erken, sunucu olduğunu ve aylık gelirinin 5 bin lira olduğunu belirtti.


Duruşmada savunma yapan Ece Erken, “Şikayetçilerden Demet Akalın arkadaşımdır, Elif Güvendik'i ise tanımam. Mehmet Ali Erbil'e gönderdiğim dava konusu mesaj da bahsettiğim kişiler bu şahıslar değildir. Zaten öyle bir şey olsaydı direkt onlara mesaj çekerdim. Kaldı ki mesaj içeriğinde hakaret kastım da yoktur” ifadelerin kullandı.

Dava konusu mesajı Mehmet Ali Erbil'in, Demet Akalın'a gösterdiğini belirten sanık Erken, ''Onlarda yanlış anlamışlar ve gazeteye vermişler. Söz konusu mesajda bahsettiğim kişiler Demet Akalın ve Elif Güvendik değil. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Duruşmada daha sonra söz alan Demet Akalın ve Elif Güvendik'in avukatı Mahir Işıkay ise Erken'in savunmasını kabul etmediklerini belirterek, “Mesajda suç unsurları oluşmuştur. Müvekkilim Demet Akalın şikayetinden vazgeçmiştir. Ancak diğer müvekkilim Elif Güvendik'in şikayeti devam etmektedir. Bu nedenle Akalın yönünden davanın düşürülmesini, Elif Güvendik yönünden ise sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Duruşmada daha sonra son sözü sorulan sanık Erken, hakaret kastının olmadığını iddia ederek, ''Zaten böyle bir amaç taşısam direkt mesaj da çekerim veya sosyal paylaşım sitelerindeki adresimde yazardım. Takipçi sayımda fazla. Beraattimi talep ediyorum'' diye konuştu.

Mahkeme, müşteki Demet Akalın'ın şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle davanın Akalın yönünden düşürülmesine karar verirken, şikayetçi Elif Güvendik yönünden ise suçun yasal unsurları oluşmadığından Ece Erken'in beraatine karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ece Erken hakkında hazırlanan iddianamede, Erken’in 27 Aralık 2010’da Mehmet Ali Erbil’in cep telefonuna her iki şikayetçiyle ilgili hakaret içerikli mesaj yolladığı belirtilmişti. İddianamede, Ece Erken’in hakaret suçunu iki kişiye karşı işlediği gerekçesiyle toplam 1 yıldan 2,5 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep edilmişti. İddianamede ayrıca Ece Erken’in kendi cep telefonundan Demet Akalın ve Elif Güvendik’i ima ederek Mehmet Ali Erbil’e “O paralı karıları üstüme salıyorsun" şeklinde mesaj attığı ifade edilmişti.