Her insanın ayrı bir zevki ve konfor düşkünlüğü vardır. Bu ayrıntılar da evleri düzenlerken etki eden en büyük etmenlerdir. Çünkü kimileri pastel renkleri oturma odası dekorasyonunda tercih ederken, kimileri de daha değişik renkleri tercih edebilmektedir. Kimi insanlar sade bir dekorasyon tercih ederken, kimileri de çok değişik aksesuarlarla bezenmiş bir tasarım tercih edebilirler. Bu tamamen kişilerin kişisel tercihleriyle alakalı bir durumdur. Herkesin tercihleri belirli şartlar dahilinde gerçekleşmesi mümkündür. Buna etken olarak bütçe sayılabilir. En büyük sıkıntı çoğu zaman bütçe olabilmektedir. Bütçenizi doğru ayarlayarak en uygun oturma odası dekorasyonunuzu yapabilirsiniz.

Odanızı düzenlerken dikkat etmeniz gereken en önemli husus günlük yaşamın koşullarına dayanıklı ürünler tercih etmek olmalıdır. Çünkü oturma odalarında günlük vaktimizin çoğunu geçiririz. Bu durumda da eşyalarımızın dayanıklı olmasında yarar vardır. Dayanıksız mobilya ve aksesuar tercihleri hatalı bir tercih olacaktır. Bütçenizin el verdiği ölçüde en kaliteli ürünleri tercih ederek günlük yaşamın getirdiği zorluklara dayanıklı ürünleri kullanabilirsiniz. Kalite konusunda en kaliteli ürünleri bütçenize denk olarak seçtikten sonra dikkat etmeniz gereken bir diğer hususta renk tercihi olabilir. Renk tercihi dekorasyonun en önemli parçasıdır. Çünkü dekorasyonun en önemli unsuru uyumdur. Uyum olmadığı sürece odanın durumu karmaşık bir hal alacaktır ve kullanışlı olmayacaktır.


Uyum konusunda sadece renk önemli değildir. Aynı zamanda kullanılan aksesuarların birbirleriyle uyumu da oldukça önemlidir. Eğer sade bir dekorasyon tarzı benimsiyorsanız aksesuarlara fazla yer vermeyeceğinizden dolayı boş bir odaya sahip olabilirsiniz ve bu da istenmeyecek bir durumdur. Bu oranı iyi ayarlamak, mobilyalarınızı uygun aksesuarlarla desteklemek, uygun renk seçimleri yapmak dekorasyonun en temel unsurlarındandır. Aynı zamanda uygun yer döşemeleri, halı seçimi de bu işin en önemli parçalarındandır. Halılar bir evin en göze batan, üzerinde yürürken kalitesi ve deseniyle kendini belli eden eşyalardır. Kısacası önemli bir ayrıntıdır. Her ayrıntıya ayrı ayrı özen gösterilmesi gerektiğinden bu konu da atlanmamalıdır.

Günün en çok vakit geçirilen bölümlerinden olan oturma odaları, kişisel zevklere uygun döşendiği takdirde vakit geçirmesi en zevkli alanlardan birisi olur. Televizyonumuzu izlerken, çayımızı yudumlarken, misafirlerimizi ağırlarken muhteşem bir konfor ve uyum içerisindeki bir odada oturmak istemez misiniz? Tabi ki bunu herkes ister. Bunu sağlarken de bütçenizi doğru kullanmak, doğru eşya seçimleri yapmak, doğru renk tercihlerinde bulunmak, doğru aksesuar tercihleri yapmak, mekanınıza uygun teknolojik cihazları tercih etmek, mobilya ve halılarınızı ortama ayak uyduracak kalite ve renkte seçmek, kısacası her ayrıntıya dikkat etmek gerekir. Evinizi güzelleştirmek sizin zevkinize ve bütçenize bağlıdır ve çok titiz davranmanız gerekir.