Uzun süredir tiyatro projesinde yer almayan Seymen Aydın, senarist Yılmaz Okumuş ile yeniden başladı. 1 yıldır üzerinde çalıştıkları ‘Evli ve Zavallı’ adlı tiyatro oyunu ile sanatseverlerin karşısına çıktılar. Beyoğlu’ndaki Grand Pera Emek Sahnesi’nde prömiyeri yapılan oyun, sanat severler tarafından beğenildi. 

3 DÖNEMDE KADIN-ERKEK İLİŞKİSİ 

Oyunda sosyal medya fenomeni olarak tanınan Buse Sinem İren, Seymen Aydın’ın evli olduğu kadını oynadı. 2 perdelik oyun, taş devrinden günümüz ve 2200 yıl ötesindeki  kadın erkek ilişkilerine komik bir şekilde atıfta bulunuyor. 
Siyaset ve iş dünyasından da büyük ilgi gören geceye ünlü yapımcı Birol Güven’in yanı sıra sanat dünyasının sevilen oyuncuları Salih Kalyon, Çetin Altay, Ahmet Varlı, Mehmet Usta da katıldı.

9 KUSURLU HAREKET!
Sahne sonrası çok heyecanlı olduğu görülen ve davetlilerle tek tek ilgilenen oyuncu Seymen Aydın, “Çok mutlu oldum. 600 kişilik salonumuz tamamen doldu. Katılanlara, bizleri bu anlamlı günümüzde yalnız bırakmayanlara çok teşekkür ederim” dedi. Oyunla ilgili de soruları yanıtlayan Aydın, “Oyunumuz evliliğin zavallı olduğunu değil evlilikte yapılmaması gereken 9 kusurlu hareketleri gösterip seyircimizi güldürmek istedik” dedi. 

Sümela’nın Şifresi Temel, Moskova’nın Şifresi Temel, Hamsiye, Laz Kapital ve Bizim Hoca’nın yazarı olan ünlü senarist Yılmaz Okumuş ise, “Çok güzel bir geceydi. Herkese teşekkür ederiz. Önümüzdeki günlerdede Karadeniz turnesine çıkacağız” dedi. 

Grand Pera Emek Sahnesi’nde her ay sahnelenecek oyunun ilk oyun tarihi 24 Ocak olacak. 

Oyunda teknolojik alışkanlıkların insanlar üzerindeki etkilerine esprili bir şekilde Karadeniz şivesiyle atıfta bulunuluyor. Onlardan bir kaçı ise şöyle;
* İyiki ağlayan emojiler çıktı da rahatladık! 
* Artuk ‘like’ atmaysan, heyecanun mu azaldı?