Düzenlediği etkinliklerle yediden yetmişe herkese özlenen Ramazanları yaşatan Forum Trabzon, Ramazan ayı boyunca sürdürdüğü birbirinden renkli gösterilerle ziyaretçilerine unutulmaz bir ramazan yaşattı. 20 Temmuz- 21 Ağustos tarihleri arasında Forum Trabzon’un farklı noktalarında gün içerisinde planlanan etkinliklerde her yaştan ziyaretçiye hitap eden eğlenceler yer aldı. Fasıl dinletileri ve animasyon şovlarla başlayan Ramazan etkinlikleri kapsamında tasavvuf müziği eşliğinde yapılan sema gösterileri ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.
Ebru sanatçısı Songül Kartal ve öğrencilerinin hazırladığı Sudaki Tılsım 6 sergisinde yoğunlaştırılmış su üzerine toprak ve toz boyalarıyla yapılan 90 ebru eseri sergilendi. Kendisine özgü üslubu ve anlatımıyla geçmişten bugüne bir köprü kuran Sunay Akın Forum Trabzon’da ‘Mahya Işıkları’ sohbetiyle ziyaretçileri eski ramazanlara götürdü. 15 kişiden oluşan mehteran ekibi, Plevne, Fetih, Genç Osman, Ceddim Dede ve Yektir Allah marşlarını seslendirerek, ziyaretçilere nostaljik ve muhteşem bir gece yaşattı.
Forum Trabzon Ramazan Sokağı’nda düzenlenen açık hava sinema etkinliği kapsamında beyaz perdeye ‘Selvi Boylum Al Yazmalım, Tosun Paşa, Keloğlan ve Gülşah’ gibi Türk sinemasının unutulmaz filmleri yansıtıldı. Ziyaretçiler düzenlenen açık hava sinema etkinliği, türkü ve kına gecesiyle geç saatlere kadar açık havada eğlenceli dakikalar geçirdi.
Çocuklar Forum Trabzon ramazan etkinliklerinde sihirbaz gösterilerine şaşırırken, 14 akrobattan oluşan efsanevi Çin akrobasi topluluğunun akrobasi, müzik ve görsel efektleri birleştirdiği nefes kesici gösterileriyle büyülendi.
Forum Trabzon’un her sene gerçekleştirdiği geleneksel iftar yemeklerinde ise hoş sohbetler gerçekleştirildi.