DE-SA İş merkezi aralığında bahçesinde gerçekleştirilen gecede 16 dalda ödüller verildi.

55 ADAY YARIŞTI

Yeditepe Üniversitesi Moda Tekstil Tasarımı Bölümü mezunu başarılı tasarımcı Burcu Karanis, blogger arkadaşı Zeynep Celaloğlu ile birlikte kırmızı halıda adayların şıklığını sorguladılar ve tek tek röportaj yaptılar. Ayrıca London Yapım Studios'un sahipleri Erol Karasakal ve Ali Alioğlu ile Kübra Sakarya ve Dursun Ali Sakarya'da geceye katkıda bulunan önemli isimlerdi.  55 adayın yarıştığı Gurme Trabzon Ödülleri'nin sunuculuğunu işletmenin sahiplerinden Ahmet Faik Karanis üstlendi. Tüm adayların röportaj verip fotoğraf çektirdiği gecede, kazananlara ödül olarak resimleri ve kazandıkları kategorinin yer aldığı büyük buzdolabı magnetleri hediye edildi.

POLİS 3 KEZ GELDİ

Kırmızı halıyla başlayan etkinlik sırasında aynı iş merkezinden yüksek ses nedeniyle şikayetçi olan bir kaç esnaf nedeniyle saat 20.00 civarında polis Gurme sahiplerini ikaz etti.

"ödül töreni için izin aldıklarını biraz daha süreceği" cevabını alan polisler 1 saat sonra tekrar gelerek iş yeri yetkililerini tekrar uyardı. Tam ödüllerin bitimine 15 dakika kala bu defa üst rütbeli bir emniyet mensubu yanında iki polisle gelerek etkinliğin bitirilmesini istedi. Daha sonra 1.yılı dolan işletme, kocaman bir Alman pastasını davetlilerle birlikte keserek renkli bir şekilde son buldu.

ÇEKEMEMEZLİK VAR

Etkinlik yapma belgesi olmasına rağmen, yerleşimin olmadığı bu civarda şikayet edebilecek tek yerin çevre esnaf olduğunu belirten Ahmet Faik Karanis, işin içinde kişisel bir problemin yattığını, meyve veren ağacın taşlandığını ve bu tarz problemlere oldukça alışkın durumda olduklarını belirtti. Karanis, "Biz burada aslında sadece yemek pişirerek insanlara hizmet etmenin yanında, sosyal bir etkileşimi de yapmak istedik. Trabzon'da bu tarz etkinliklerini artması ve desteklenmesi gerekirken tutucu ve sert uygulamalar ile şaşırtıcı derecede şikayet alınması, çok vahim ve düşündürücüdür. Misyonumuz sadece misafirlerimizi doyurmak değil onları mutlu etmek mutluluğunu paylaşmak istiyoruz" dedi.

İŞTE 1.GÜRME TRABZON ÖDÜLLERİ ŞAMPİYONLARI

Yılın En Eğlenceli Notu: Merve Siyambaş, Başak Siyambaş, İrem Kum

Yılın Altın Günü Grubu: Gülsen Kalfa Sayitoğlu, Behice İskender, Deniz Denizer, Fulden Hayırlıoğlu

Yılın Yardımseverleri: Ahmet Canım, Özlem Şener Mumcu, Sedat Şakar, Selami Güven, Şener Mayda, Yusuf Hayırlıoğlu

Yılın Gurme'ye En Çok Müşteri Getiren Gurmesi: Şener Mayda

Gurme Trabzon Onur Ödülü: Osman Kenan Aksoy

Yılın Foursquare Şampiyonu: Nazlı Genç

Yılın Instagram Şampiyonu: Burcu Malkoç

Yılın Twitter Şampiyonu: Levent Ustabaşı

Yılın Facebook Şampiyonu: Esen Ongan

Yılın Sipariş Şampiyonu: Gülsüm Bölükbaşı

Yılın En Sabit Fikirli Gurmesi: Çağla Sayitoğlu

Yılın Burger Gurmesi: Esra Aydın

Yılın En Gurme Çifti: Selin - Ömer Cincil

Yılın En Daimi Gurmesi: Ali Ayvaz

Yılın Gurmesi: Semra Turan