Trabzonspor’un, kendi sahasında Beşiktaş’a 1-0’lık skorla mağlup olmasının ardından hakem hataları iyice dikkat çekmeye başladı. Son üç haftadır peş peşe gelen hakem hatalarıyla Trabzonspor zorlu şampiyonluk mücadelesinde büyük yara alırken, zirve ile arasındaki puan farkı da açılmaya başladı.
İlk olarak sonucu direk etki edecek şekilde Kayserispor maçında başlayan hakem hataları, ardından Mersin İdmanyurdu maçı ile devam etmiş, son alarak da Beşiktaş maçında zirve yaptı.

KAYSERİSPOR MAÇI
Kayserispor maçında, Burak’ın frikik atışı direğe çarparak gol olmuş ancak Hakem Halis Özkahya tarafından gol verilmedi. Bu maç Trabzonspor’un 2-1 üstünlüğü ile sona ererken son dakikaları ise taraftarlar ecel terleri dökmüştü.

MERSİN İDMANYURDU MAÇI
Mersin İdmanyurdu maçında ise, Hakem Hüseyin Göçek,  Giray’ın kendi kalesine attığı gol öncesi kornere sebep olan pozisyonda Mersin İdmanyurdu futbolcusu Nduka’nın elle kontrolünü es geçmiş ve bu atak sonrası gelen pozisyonda Trabzonspor 1-0 yenik duruma düşmüştü. Ardından Moritz’in kendi kalesine attığı golle Trabzonspor 1 puanı zor kurtarmıştı.

BEŞİKTAŞ MAÇI
Beşiktaş maçında ise Uzatma bölümün ikinci dakikasında Sivok topu kendi ağlarına yollarken hakem Fırat Aydunus bu gole geçersiz saydı. Aydunus, gol öncesi hava topu sırasında Egemen'in kendini Glowacki tarafından faul yapıldığı gerekçesi ile artistik bir şekilde yere bırakmasına prim vererek golü geçersiz sayarken, Trabzonspor bu maçtan 1-0 yenik ayrıldı.

GÜNEŞ’TE SONUNDA PATLADI
Ligde 2.’likten 6.’lığa kadar düşen Trabzonspor’da son olarak Teknik Direktör Şenol Güneş’te, Beşiktaş maçının ardından Futbolcularına, ortaya koydukları performanstan dolayı teşekkür eden Şenol hoca, hakemlerle ilgili konuşmayı doğru bulmadığını da ifade ederek, "Sadece şunu söyleyeyim; Samsunspor maçımızı ve bu maçı yönetti. İkisini izlediği zaman hatası var mı yok mu o bunu daha iyi anlar. Ben Samsunspor maçını örnek verdim. O maçta topu eliyle alan oyuncuyu ikinci sarı karttan dışarı atamadı. Bizim maçta ise çok rahatlıkla penaltı ve kırmızıyı verdi. Bu cesareti Samsun'da yapsaydı, bir şey demezdim ona. Bu maçı hakem yüzünden kaybetmedik. Hakemlerin verecekleri kararlarda ona veya buna göre olmamasına dikkat etmekte fayda var" diye konuşmuştu.
Güneş, bir gazetecinin, “Yeteri kadar gol pozisyonuna girebildiniz mi?" şeklindeki sorusuna ise, "Attık ama Egemen de biraz artistik hareketle faulü verdirdi. 3 günde bir maç oynayan takım olarak, oyun formatımızın dışına çıkma şansı yok" yanıtını vermişti.