Trabzonspor'un yıldız futbolcusu Halil Altıntop, Trabzonspor Dergisi'nin Kasım sayısına röportaj verdi. 
Trabzon'da mutlu olduğunu ve her şeyin umduğundan da güzel gittiğini kaydeden Halil, "Her şey umduğumdan daha güzel. İnsanlar çok cana yakın. Beni aralarına kabul ettiler. Trabzon'a gelerek, sadece futbol açısından değil kendimi geliştirmek açısından da çok iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum. Şanlı bir tarihi olan Trabzon'da olmak bana tarif edilemez bir huzur veriyor. Doğru yerdeyim. Kişisel olarak önemli bir adım attığımı düşünüyorum. Birisi bana Trabzon'u nasıl bulduğumu sorduğunda hemen suyu, toprağı
ve havası yeter diyorum. Bu sözler içimden geliyor. Neden olduğunu ben bile bilmiyorum. Trabzon Havaalanı'na ilk indiğimden beri doğru yerde olduğuma ve doğru karar verdiğime inanıyorum. Trabzonspor çok büyük bir kulüp. Buraya başarılı olmaya geldim ve kendimi kulübe odakladım" dedi. 
Gaziantepspor maçının son dakikasında attığı 3 puanı getiren golü anlatan Halil Altıntop, "O gol şans eseri değildi. Tamamen inanmışlığın neticesinde oldu. Ayrıca benim o golü atmam ve iyi futbol oynamam gerekiyor" ifadelerini kullandı. 
Trabzonspor'un lig performansını değerlendiren Halil, "Takımın bu sezon yeni oyunculardan kurulmasına rağmen büyük aşamalar kaydettiğine inanıyorum. Ama daha iyi olmamız gerekiyor. Oyuncuların kapasitesine bakıldığında iyi yolda olduğumuzu söyleyebilirim" diye konuştu. 
Halil ikizi Hamit Altıntop ile kıyaslanması ile ilgili olarak ise, "Hiçbir zaman rahatsızlık duymadım. Zaman zaman benim daha yetenekli, zaman zaman da Hamit'in daha yetenekli olduğu söyleniyordu. İkimiz birçok açıdan aynı fikir yapısındayız. Bazı kararlarımız farklı olabiliyor tabi. Ayrıca Hamit benden biraz daha hırslı bir futbolcu. Geldiği noktayla da bunu kanıtladı. Onun başarısı beni gururlandırıyor" şeklinde konuştu.