Hazal Kaya olayların çıkış noktasını "Son Yaz Balkanlar dizisi bitti. Ve ben işsiz kaldım. Yemeye başladım. Bu benim yıllar sonra sahip olduğum yeme özgürlüğüm demekti. Ben de bu özgürlüğü dibine kadar kullandım. Bu arada Behzat Ç.'den konuk oyunculuk teklifi geldi. 'Ben çok kilo aldım' deyip gitmemek ayıp bir şey. 'Almasaydın' derler insana. O yüzden kabul ettim ve 'hemen geliyorum' dedim. Kostümcüyle aramdaki konuşma ise 'Eski elbiseyi giydirmeyin' şeklindeydi. Sahnenin devamlılığı var ancak eski elbise benim kilomdaki birinde tabiki eski halim gibi durmadı. Ve olaylar çıktı..." sözleriyle anlattı.

Bunları göze alarak Behzat Ç.'de oynadım diyen Hazal Kaya "Beni engellemeye başlayana kadar kilo vermeyeceğim diye düşünüyordum. Tango yapıyorum ve tango yaparken aldığım kilolar beni engellemeye başladı. O yüzden yavaş yavaş kilo vermeye başladım. İnsanların kafasında mükemmelliyetçi bir düşünce oluşmuş. Bana gelen tepkiler, ruh sağlığı iyi olmayan birine gelseydi ya da gerçekten bunalımdan kilo alan birine gelseydi çok ciddi sonuçlar ortaya çıkabilirdi "dedi.

Hazal Kaya kendisi hakkında yapılan haberlere çok güldüğünü söyledi ve ekledi "Fil mi yutmuş başlığına çok güldüm mesela. 'Adını pehlivan koydum' başlığı da çok iyiydi " dedi.