İtalya temsilcisi ile 1-1 berabere kalarak 6 puanla grupta ikinci sarıya yükselen bordo-mavililerde herkes gruptan çıkacaklarına inanıyor. Devler Ligi'ndeki son maçını deplasmanda Fransa temsilcisi Lille ile yapacak olan Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş ve futbolcular, turu geçeceklerine inandıklarını dile getirdi. 

Bordo mavili futbolcuların "Inter panteri" lakabını taktığı Trazonspor'un kalecisi Tolga Zengin, "Lille maçını kazanırsak, diğer maçın hiç bir önemi olmayacak. O yüzden önemli olan bizim işimizi yapmamız" dedi. 

TAM NOT ALDI 

Kaptan Tolga, iyi oyunununs yanı sıra maç içerisinde takım arkadaşlarını sürekli olarak soğukkanlı olmaya davet edişiyle de dikkati çekti. Hiddink ve Oğuz Çetin ikilisinin üçüncü kaleci olarak değerlendirdiği Tolga, Milli Takım teknik direktörü Abdullah Avcı'dan da tam not aldı. 

TOLGA: "İŞİMİZ SON MAÇA KALDI" 

Tolga ise Lille'nin deplasmanda CSKA Moskova'yı mağlup etmesiyle grubun ilginç bir hal aldığını belirtirken şunları söyledi: 

"Galip gelseydik, iyi olacaktı ama iş bitmeyecekti. İşimiz son maça kaldı, elimizden geleni yapacağız. Çok zorlu bir maç bekliyor bizi. Maç içinde daha dikkatli olmamız gerekiyor. Futbol hatalar oyunu, hep hata yapılıyor. Futbol bir takım oyunu, hatalar da takım olarak yapılıyor. Inter'in son hafta CSKA ile oynayacağı maçtan çok bizim işimizi yapmamız önemli olan. Biz 3 puanı aldıktan sonra, diğer maçın hiç bir önemi olmayacak." 

MAÇIN ADAMI COLMAN SEÇİLDİ 

Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda Inter ile oynadığı maçta, UEFA karşılaşmanın oyuncusu olarak Gustavo Colman oldu. Bordo mavili takımın adeta beyni olan Colman, gerek hücum, gerekse savunmaya yaptığı katkılarla, takım arkadaşlarını rahatlattı. Arjantinli oyuncuyu maç sonunda Inter'de forma giyen vatandaşı Cambiasso da tebrik etti. 

GİRAY: "PUAN PUANDIR" 

Trabzonspor'un savunma oyuncularından Giray Kaçar, gruptaki iddialarının devam ettiğini vurgularken xşöyle dedi: ;" 

"Puan puandır. Kazanmamız gerekiyordu ama iddiamız devam ediyor. Çok iyi mücadele ettik ve net pozisyonlar bulduk. Direkten dönen toplar var. Daha çok pozisyona giren taraftık. Gruptan çıkacağımıza inanıyoruz. İlk defa katıldığımız Şampiyonlar Ligi'nin anlam kazanmasını istiyoruz. Her maç iyi futbol ve galibiyet için çıkıyoruz sahaya. Umarım Lille'yi yenerek inşallah gruptan çıkarız." 

BURAK AVRUPA'DA DA ATMAK İSTİYOR 

Trabzonspor'u attığı gollerle ligde sırtlayan ancak Şampiyonlar Ligi'nde aynı performansı gösteremeyen Burak Yılmaz, şansızlıktan yakındı. Burak, Inter gibi bir takım karşısında çok iyi organize olduklarını ifade ederken şunları söyledi: 

"Inter karşısında her şeyi yaptık. İyi de oynadık. Pozisyonlara da girdik. Ancak şanssızlıklar vardı. Kazansaydık çok rahatlayacaktık ama olmadı. Final niteliğinde bir Lille maçı var. Bugünkü oyunumuzla onları orada yenebileceğimizi gösterdik. En kötü yolumuza Avrupa Ligi'ne devam etmek istiyoruz. Bugün üstüme düşeni yaptım, gol için çabaladım, gol Halil Altıntop'a nasip oldu." 

HALİL: "BU GOLÜ HİÇ UNUTMAYACAĞIM" 

Inter karşısında Trabzonspor'a beraberliği getiren golü atan Halil Altıntop, çok mutlu olduğunu söyledi. Saha içerisinde takımın en çalışkan isimlerinden biri olan Halil, şöyle dedi:

"Liderin arkasında ikinci sırada yer alıyoruz. Güzel oyun çıkarmamız moral olarak iyi oldu. Devamlı çalışırsak ikinci turda biz de oluruz. Benim için Trabzon'un puan alması önemli. Taraftarımızın önünde çok zevkli bir maç oynadık. Tecrübenin ne kadar büyük rol oynadığını gördük. Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez oynayan arkadaşlarımıza rağmen çok iyi bir sezon geçiriyoruz. İnşallah seneye de burada oluruz ve arkadaşlarımız tecrübe kazanır. O zaman daha iyi maçlar çıkaracağımızdan eminim. Bu akşamın en güzel tarafı aldığımız puan ile son maçta iplerin bizim elimizde olması. Böyle devam edersek Fransa'da gülen taraf biz oluruz. Bu golü hiç bir zaman unutmayacağım."