Muğla’nın Fethiye ilçesinde, ilk defa yamaç paraşütü ile Babadağ’dan atlayan tatilci, korkuya kapılınca havada çığlıklar atıp pilota yere inmesi için yalvardı. Tatilcinin gökyüzünde heyecan dolu anları paraşütçünün kamerasına yansıdı.
Ölüdeniz Mahallesi’ne tatil için gelen bir tatilci, paraşütüyle uçmak için dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ’ın bin 700 metre pistine çıktı. Başına geleceklerden habersiz son tatilci, yamaç paraşütü pilotu Abu Alay ile bin 700 metre pistinden tandem atlayış yaptı. Havalandıktan sonra gözlerini kapatan ve aşağıya bakamayan, korkusu yüzüne yansıyan tatilci, “Anne bu ne? Bayılıyorum. Abu ağabey beni kurtar. Yahu ben ne işe düştüm. Ne için geldim buraya. Ağabey bulutların üzerindeyiz biz. Bir tane bez tutuyor beni" diye bağırdı.

"NE OLUR BENİ AŞAĞI İNDİR"
Hızlı dönüş hareketiyle bulutların içinden geçip alçalan paraşüt pilotu, sürekli bağıran tatilciyi sakinleştirmeye çalıştı. Pilotun ’sakin ol sıkıntı yok’ sözüne karşılık tatilci, "Sıkıntı yok deme Abu ağabey. Gözlerimi açmıyorum ağabey. Ne olur beni aşağı indir" diye cevap verdi.
Yamaç paraşütü pilotu Abu Alay, hayatının en ilginç ve keyifli uçuşunu yaptığını söyledi. Tatilcinin kalkış için hazırlanırken son derece cesaretli göründüğünü ve güreşçi olduğunu söylediğini belirten Alay, kalkışın hemen ardından ise bağırmaya başladığını kaydetti.
Etrafı görmesi için dönüşe başladığı sırada her şeyin kontrolden çıktığını anlatan Alay, "Çok bağırıyordu. Sakinleştirmeye çalışıyordum. Aşağılardan gitmemi söyledi. Ancak 1700 metreden 10 dakikada aşağı inemiyoruz. Sürekli omzundan tuttuğum için ellerimi bırakamadım. Havada yaşadığı korkuyu görüntüleri izleyince anladım" diye konuştu.
(İHA)