Miss Turkey 2017 birincisi Itır Esen’in tacı geri alındı.

Dün gerçekleştirilen Miss Turkey güzlelik yarışmasında finalist olan Itır Esen’in tacı, Miss Turkey yetkilileri tarafından geri alındı. 1999 doğumlu Esen’in tacı, sosyal medya paylaşımları nedeniyle geri alındığı açıklandı. Türkiye güzeli seçilen Itır Esen’in Twitter’da kendisine ait hesaptan geçmiş zamanda 15 Temmuz ile ilgili olarak attığı tweetler nedeniyle geri alındı. Itır Esen’in sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine Twitter hesabını da kapattığı görüldü.

Miss Turkey Başkanı Can Sandıkçıoğlu yaptığı açıklamada, “Üzülerek duyuruyoruz ki bu tweetin Itır Esen tarafından atıldığı kanaatine varılmıştır. Kuruluş amacı Türkiye’yi dünya çapında tanıtmak ve imajına katkıda bulunmak olan Miss Turkey Organizasyonu’nun böyle bir paylaşımı kabul etmesi mümkün değildir” dedi ve bu sebeple tacının geri alındığını belirtti.

Bu durumda jüri puanlamasına göre ikinci olan Aslı Sümen birinci, puan sıralamasında üçüncü olan Pınar Tartan ikinci, dördüncü sırada olan Yasemin Çoklar ise üçüncü oldu.

Yeni sonuçlara göre Aslı Sümen ülkemizi Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenecek olan ‘’Miss World’de’’, Pınar Tartan Amerika Birleşik Devletleri’nde ‘’Miss Universe’de’’, Yasemin Çoklar ise Polonyo’da ‘’Miss Supranational’da’’ temsil edecek.

(İHA)