Kadın sanatçıların eserlerini yer aldığı sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi açılışına Çanakkale Vali Yardımcısı Canan Hancer Baştürk, Belediye Başkan Eşi Hale Gökhan, Kent Konseyi Kadın meclisi başkanı Sevgi Uluşal, Çanakkale Baro Başkanı Tülay Ömercioğlu, Femin&Art kadın Sanatçılar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Sezen Sevinç, Femin&Art Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst ve çok sayıda davetli katıldı.



Çanakkale Belediyesi yazar ve Sanatçı Evin de Kadınlarını tuvalinden kaz dağları isimli sergi açıldı. Sergi açılışına Çanakkale vali Yardımcısı Canan Hancer Baştürk, Belediye Başkan Eşi Hale Gökhan, Ket Konseyi Kadın meclisi başkanı Sevgi Uluşal, Çanakkale Baro Başkanı Tülay Ömercioğlu, Femin&Art kadın Sanatçılar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Sezen Sevinç, Femin&Art kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst ve çok sayıda davetli katıldı. Femin&Art kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst yaptığı konuşmada kadın ve sanatı bir araya getirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Kadın ve sanatı bir araya getiriyoruz”
Çanakkale Belediyesi yazar ve Sanatçı Evin de Kadınların tuvalinden kaz dağları isimli serginin açılışında konuşma yapan Femin&Art kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst yaptığı konuşmada, “Yıllarca öğrencilerime sanat öğrettim. Dünya ödülleri aldım. Sadece öğrenciler değil onların anneleri ve öğretmenlerini de bu işe katmalıyız.” dedi.


Üst şunları söyledi; “Ulu önderimizin dediği gibi ülkelerin gelişmişliği o ülkenin kadınlarının gelişmişliğine eşittir. Kadın erkek dengede olursa dünya daha güzel olur. Maalesef dünyada ve ülkemizde kadınlarımız biraz aşağıda kalıyorlar. Biz o dengeyi oluşturmaya çalışıyoruz. İsmimizi duyunca insanların feminizm korkusu oluyor ama feminizm kadın erkek eşitliğini savunuyor. Biz kadın ve sanatı bir araya getirdik. Bu derneği kurarken de hedeflerimiz uluslararası oldu. Sanatın dilinin olmadığını ortaya koyduk. Uluslararası alanda tanınıyoruz. Kadın sanatçılar derneği olarak büyük başarı elde ettik. Tüm sanatları önemsiyoruz ve kadınları her sanat dalında bir araya getiriyoruz.”

10 mart canlı performans resim çalışması,11 mart pazargünü Esenyurt belediye başkanını ziyaret ettik, ana okulunu resimledik.Çok soğuk ve rüzgara rağmen kabanlarımızla resimlediğimiz ana okulunu .pazartesi çocuklar geldiğinde gözlerindeki sevinç hissederek ısındık.Çanakkale şube başkanımız pazartesi okulu ziyaret etti çocukların sevincini çekim yaparak bize iletti.Çok mutlu olmuşlar.ve şube başkanımız çanakkalede çok olumlu izler bıraktığımızı gelecek yıl büyük bir festtival için belediyeler ve diğer kurumların şimdiden sponsor olduğunu söylemesi bizi son derece mutlu etti.Trabzonda yakltığımız meşale ülkemiz sınırlarınıda aşarak dünya yı kucaklaması bizim onurumuz..