3 Nisan’da ölen Kayahan’ın ilk evliliğinden olan kızı Beste Haravon’un açtığı veraset davası ile patlak veren miras krizi giderek büyüyor.

Babasının mal varlığının belirlenmesi için dava açan Haravon, mahkemeye sunduğu dilekçede İpek Açar’ın babasının ölümünden önce ortak hesaplarından yüklü miktarda para çektiğini öne sürmüştü. Açar ise avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığını söylemişti.

KAYAHAN'IN MİRASI NE KADAR
Vatan gazetesinden Gülşen Yüksel'in haberine göre; Kayahan'ın iki tarafı karşı karşıya getiren mirası Gömeç'teki meşhur Gönül Köşkü, yine Gömeç'te bir apartman dairesi, bankada bir miktar nakit para, tekne ve iki arabadan oluşuyor.

KİM NE KADAR ALACAK
Kayahan, mirasının 8'de 3'ünü büyük kızı Beste'ye, 8'de 3'ünü küçük kızı Aslı Gönül'e, 8'de 2'sini ise eşi İpek Açar'a bıraktı.

"ŞARKILARIM İPEK'İN"
Usta sanatçı 1999 yılında Nuriye Akman'a verdiği röportajda "Şarkılarımı İpek'e bıraktım" demişti. Kayahan aynı röportajda kızı Beste'yi de mağdur etmeyeceğini belirterek "Beste'nin maddi problemi yok. Çünkü ben hayattayım, öldükten sonra da olmayacak" açıklamasını yapmıştı.